Zeybekci: Mutlaka hesabı sorulacaktır

Güncelleme Tarihi:

Zeybekci: Mutlaka hesabı sorulacaktır
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2014 21:23

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, seçim ittifakı iddialarıyla ilgili, seçimlerden sonra kendilerine karşı yapılan hareketlerin hiçbiriyle bir sorgulama, bir kinlenme ve hesaplaşma içinde olmayacaklarını belirterek, "Ama Başbakana, bakanlara yapılan hareketlere karşı, bu milletin milletvekillerini, bakanlarını, başbakanlarını dinleyenleri ve bunları dünyaya servis edenlere karşı, Türkiye Cumhuriyeti Milli İstihbarat Teşkilatının faaliyetlerini uluslararası arenada milletin onurunu ve şerefini ayaklar altına alıcı şekilde, bunları dünyaya servis etmeye kalkanları, Adana'da o tırları durduranlardan hukuk çerçevesinde kalmak kaydı ile mutlaka hesabı sorulacaktır" dedi.

Haberin Devamı

Zeybekci, Denizli'nin Buldan ilçesinde, partisinin belediye başkan adayı Ahmet Kırık'ın seçim bürosunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Yerel seçimlerle ilgili ittifakın konuşulduğunun" belirtilmesi üzerine Zeybekci, böyle bir ittifakı beklediklerini ifade etti.

Gerek "paralel yapı ittifakı" gerekse bazı il ve ilçelerde başka ittifakların olacağını tahmin ettiklerini dile getiren Zeybekci, şunları söyledi:

"Bazı yerlerde CHP'nin MHP ile, MHP'nin CHP ile böyle bir yaklaşımda olacağını tahmin ediyorduk. Şu anda onların gerçekleştiğini görüyoruz. Şundan emin olun ki sonuç olarak hiçbir şey değişmeyecek. Çünkü en son ortaya çıkan sonuçlarda, rakamlarda ve anketlerde, milletin, halkın, Başbakanımızın etrafında çok yüksek oranda kenetlenmesi var, bir refleks var. Milli iradeye sahip çıkma adına, Başbakanımızın etrafında Türkiye ayağa kalktı, tekrar kenetlendi. Bunun sonucunu da muhteşem şekilde 30 Mart'ta göreceğiz. Ne yapsalar boş."

Denizli'de, "paralel yapı"nın bazı meslek grupları, memur, sağlık ve işçi sendikalarını bir yerde topladığını öne süren Zeybekci, şöyle devam etti:

"O sendika mensuplarını, önce CHP'lileri ziyaret ettirip, sonra MHP'lileri çağırarak onları ziyaret ettirdiklerini biliyoruz. Yani 'AK Parti olmasın da kim olursa olsun' diyorlar. Millet onlara da cevabını verecek. Bu kardeşlerimizin hatalarından dolayı onlara kinlenmiyoruz, bizde kinlenmek yok, garez de yoktur. Seçimlerden sonra bize karşı yapılan hareketlerin hiçbiriyle öyle bir sorgulama içinde, böyle bir kinlenme ve hesaplaşma içinde olmayacağız. Ama Başbakana, bakanlara yapılan hareketlere karşı, bu milletin milletvekillerini, bakanlarını, başbakanlarını dinleyenleri ve bunları dünyaya servis edenlere karşı, Türkiye Cumhuriyeti Milli İstihbarat Teşkilatı'nın faaliyetlerini uluslararası arenada milletin onurunu ve şerefini ayaklar altına alıcı şekilde, bunları dünyaya servis etmeye kalkanları, Adana'da o tırları durduranlardan hukuk çerçevesinde kalmak kaydı ile mutlaka hesabı sorulacaktır."

Bakan Zeybekci, mevcut siyasi yapının "güçlü muhalefet" üretmediği sürece, "böyle hastalıklar" üretmeye devam edeceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Muhalefetin iktidar ümidi olduğu sürece böyle illegal yollara hiçkimse düşmez. İllegal yollarda olanların peşine de hiç kimse takılmaz. Şu an yaşadığımız şey, muhalefetin, iktidara gelme ile ilgili ümitsizliği, yok olma korkusu ve sendromundan dolayı zaman zaman illegal yollara düşmekle kalmayıp, illegal yoldakilerin de peşine takılmak gibi bir hastalık içerisine girmesidir. Bunun çözümü de bellidir. Türkiye'de seçim sistemiyle, siyasi partiler kanunuyla, parlamenter yapımızla ilgili çok daha demokratik, evrensel hukuk standartlarının egemen olduğu ve Türkiye'de güçlü muhalefetin üretilebildiği bir sistemi kurmak zorundayız."

Nihat Zeybekci, daha sonra seçim bürosunda partililerle bir süre sohbet etti, ardından esnafı ziyaret etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!