Zeugma tartışması sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Zeugma tartışması sürüyor
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 17, 2004 11:24

Başbakanlık GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Muammer Yaşar Özgül, Zeugma Antik Kenti'nden çıkarılan eserlerin, başka yerlerde sergilenmemesi için sivil inisiyatifin başvurusu üzerine Gaziantep Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 'yürütmeyi durdurma' kararı aldığını söyledi.

Özgül, ''Yerel Girişimcileri Destekleme Projesi'nin'' tanıtımı için geldiği Şanlıurfa'da yaptığı açıklamada, Gaziantep'e bağlı Zeugma Antik Kenti'nde 17 yıldan beri yürütülen kazı çalışmalarının büyük çoğunluğunun Valilik imkanlarıyla gerçekleştirildiğini anımsattı.
Â
Zeugma'da yürütülen kazı çalışmalarında dünyanın en güzel mozaik eserlerinin bulunduğunu anlatan Özgül, şunları söyledi: ''Ülkemizin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla Zeugma'dan çıkarılan mozaiklerin Haziran'da İstanbul'da yapılacak NATO Zirvesi'nde, Topkapı Sarayı'nda sergilenmesi söz konusuydu. Zeugmada'ki eserlerin başka yerlerde sergilenmemesi için sivil inisiyatifin başvurusu üzerine Gaziantep Asliye Hukuk Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı aldı. Ne olacağı belli değil. Konu Kültür veTurizm Bakanlığı'nın tasarrufunda. Bu arada hukuki süreç de işliyor.''
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!