Zenginler prostattan yoksullar akciğerden

Güncelleme Tarihi:

Zenginler prostattan yoksullar akciğerden
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2001 00:00


Haberin Devamı

Bilim adamları, kanserin yeryüzündeki gelişimine bakarak 2020 yılı için bir projeksiyon hazırladılar. İngiliz Canser Research Campaign (CRC) Kuruluşu'na göre önümüzdeki 20 yıl içinde, zengin ülkelerde en çok prostat, gelişmekte olan ülkelerde ise en çok akciğer kanseri öldürecek.

İngiliz Canser Research Campaign (CRC) kuruluşunun araştırmasına göre, teknolojik ilerleme ve refah, gelişmiş ülkelerdeki kanserden ölümleri azaltacak. Ancak sigara şirketleri, şimdilerde azgelişmiş ülkeleri hedef aldıklarından bu ülkelerde sigaraya bağlı kanser ölümlerinde tırmanış devam edecek. Ayrıca fast food, hareketsizlik gibi Batı tarzı alışkanlıkların yayılması dolayısıyla bağırsak, meme ve yemek borusu kanseri vakalarında artış olacak.

CRC'nin Genel Direktörü Prof. Gordon McVie, ‘‘20 yıl sonra, İngiltere gibi gelişmiş ülkeler, sigara içme oranının azaltılması, beslenme alışkanlıklarındaki iyileşmeler sayesinde kanseri kontrol altına alabilecekler’’ dedi.

Prof. Gordon McVie, önemli olanın gelişmekte olan ülkelerin Batı'nın yaptığı yanlışları tekrarlamasını engellemek olduğunu söyledi. Aksi halde, gelişmiş ülkelerde kanser kontrol altına alınırken, gelişmekte olan ülkelerde en çok can alan hastalıkların başında kanser gelecek. 2020 yılında gelişmekte olan ülkelerde akciğer kanseri en çok can alan kanser türü olacak, onu meme ve karaciğer kanseri izleyecek.

Hangi türler görülecek

Yoksul ülkeler

1- Akciğer

2- Meme

3- Karaciğer

4- Mide

5- Yemek borusu

Zengin ülkeler

1- Prostat

2- Meme

3- Batın

4- Akciğer

5- Mide

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!