Zeki Sezer: Petkim ne oldukları belli olmayan yabancılara satıldı

Güncelleme Tarihi:

Zeki Sezer: Petkim ne oldukları belli olmayan yabancılara satıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2007 13:43

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Petkim'in Rus- Kazak Konsorsyumu TransCentral Asia Petrochemical'a satılmasıyla ilgili olarak, “Petkim ne oldukları belli olmayan yabancılara satıldı.

Haberin Devamı

Şimdi çığlık çığlığa bağırarak Petkim'in çok iyi fiyata satıldığını söylüyorlar. Ben kimyagerim. Petkim kimya sektörünün temel kuruluşu. Petkim bir defada satılamayacak kadar değerli” dedi.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, örgüt toplantısı için geldiği İzmir'de CHP listelerinden milletvekili adayı gösterilen Harun Öztürk, Recai Birgün, Parti Meclisi üyesi İzzet Sözen ve İl Başkanı Özdemir Sökmen'in katılımıyla Konak Life Restoran'da basın toplantısı düzenledi. Sezer, 22 Temmuz'da Türkiye'nin en kritik seçiminin yapılacağını, sistemin, ülkenin birlik ve bütünlüğünün, ekonominin büyük tehdit altında olduğunu öne sürerek, istikrarı korumak ve cumhurbaşkanını seçebilmek için seçmenden 400 milletvekili isteyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi. Sezer, “Evet AKP istikrar getirdi. Yolsuzlukta, fakirleşmede ve sıcak para artışında istikrar sağlandı. Finans sektörünün yüzde 45'i yabancıların eline geçti” dedi. Sezer, Petkim'in Rus- Kazak Konsorsyumu TransCentral Asia Petrochemical'a satılmasıyla ilgili olarak, şunları söyledi:“Petkim ne oldukları belli olmayan yabancılara satıldı. Şimdi çığlık çığlığa bağırarak Petkim'in çok iyi fiyata satıldığını söylüyorlar. Ben kimyagerim. Petkim kimya sektörünün temel kuruluşu. Petkim bir defada satılamayacak kadar değerli. Ancak apar topar sattılar. Üstelik satın alan yabancıların kim oldukları da belli değil. Başbakan Türkiye'yi pazarlıyor. Gelecekte pazarlayacak birşey kalmayacak. Ne gam. Sistemle ve Cumhuriyet'le kavgası olan Başbakan ve partisinde ‘bozarız, yıkarız, kırarız’ anlayışı var. Hedefe giden her yol mübah.”

Haberin Devamı

Türkiye'nin uzlaşı ve diyaloğa her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğunu belirten Sezer, “Türkiye'de bölünme haritaları bastırılıyor. 22 Temmuz'da bu ‘istikarı’ bozmak lazım. Son umut, sol umut” dedi.

Sezer, Anayasa Mahkemesi'nin cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini içeren Anayasa değişikliğinin önünü açmasını, “Anayasa değişikliği ile istikrasızlık önümüzdeki döneme taşındı” sözleriyle değerlendirdi. Basın mensuplarının soruları üzerine 22 Temmuz sonrası TBMM'ye AKP, CHP ve MHP'nin kesin gireceğini, DP'nin de girme ihtimalinin olduğunu dile getiren Sezer, AKP'nin tek başına iktidar olamayacağını ileri sürdü. Sezer, 22 Temmuz sonrası olası bir erken genel seçim gündeme geldiğinde DSP'nin seçime girmediği taktirde kapatılacağını hatırlatan ve bu durumda CHP ile işbirliğinin ne olacağını soran basın mensuplarına, “O gün de belki CHP bizim lehimize seçimlerden çekilir. Biz özveride bulunduk” dedi. Sezer, “Mazot 1 YTL olacak” vaadini gerçekçi bulduğunu da açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!