'Zarrab'a devlet sırlarını kim teslim etti'

Güncelleme Tarihi:

Zarraba devlet sırlarını kim teslim etti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2017 01:21

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a salı gününe kadar süre tanıdığını belirtip, “ Zarrab’a devlet sırlarını kim teslim etti, çık anlat” dedi. Mersin’in Mezitli Belediyesi tarafında düzenlenen toplu açılış törenine katılan Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

“ONU UYUTMAYACAĞIM”
“Biz hak ve hukuk, adalet dedikçe birileri yerinde rahat duramıyor. Emin olun akşamları bile rahat uyuyamıyor, gayet iyi biliyorum. Onu uyutmayacağım. Dünyanın en basit sorusunu sordum. Yahu dünür var, kayınbirader var, oğlan var, damat var, bütün aile var. 1 sterlinlik şirketten 15 milyon dolar var. Hiç adını duymadığımız adaları duyduk. Hiç adını duymadığımızı devletleri duyduk. Artık Man Adası mı manda ada mı, bilmiyorum. Ama bir şeyler var orada. Sahte diyorlardı, hepsi gerçek çıktı.

“SAVCILIĞA VERECEĞİZ”
Efendim savcılığa verin diyorlar. Savcılığa vereceğiz. Arkasında da duracağız. Sonuna kadar da takip edeceğiz. Öyle kıvırmak, kaçmak yok. Dekonta sahte diyorlar. Banka sahte dekont mu düzenler? Özetle şunu çok iyi bilin; bir şirket var, sermayesi 1 sterlin. Bir ortağı var, 15 milyon dolar. Bu nasıl bir ticaret? Böyle bir ticareti ben bilmiyorum. Bu ticareti ancak üçkağıtçılar bilir. Normal tüccar, vatandaş bunu nereden bilecek? Böyle bir hokkabazlığı, sahtekârlığı hiç görmedik.

“DÜNE KADAR HAYIRSEVER DİYORLARDI”
AK Parti’ye oy veren vatandaşlara hiçbir sözüm yok. Onlar gittiler oylarını kullandılar. Benim sözüm onların temiz oylarının bu kadar kirletilmesinedir. Vatandaş gitti, demokrasiye oy verdi, başımın üstüne. Kimse unutmasın hayatta olduğum sürece kul hakkına sahip çıkacağım. Şimdi başımıza Zarrab belası çıktı. Düne kadar hayırsever adam diyorlardı. Devletin protokolüne dahil ediyorlardı. Cumhurbaşkanı, başbakan, bakanlar, Zarrab hep bir aradaydılar. Daha 16 Kasım’da ABD’ye 2 kez nota verdiler. Efendim Rıza Zarrab temiz bir adamdır, bunu bize verin. Ne oldu bu adamın hayatı? Zarrab bülbül gibi ötünce, Zarrab casustur, vatan hainidir.

“SALIYA KADAR SÜRE VERİYORUM”
Düne kadar adamındı, kol kolaydın. Paraları alınca iyi, ötünce kötü. Yabancı devlet lehine siyasi ve askeri casusluk yapmaktan ötürü Zarrab’ın mal varlığına el koyuldu. Soru şu, Sevgili Erdoğan yanına doktoru al, beni iyi dinle. Bu Zarrab’a devletin sırlarını kim teslim etti. Casus diyor savcı, askeri ve siyasi bilgileri aldı ve götürdü, yurt dışında birilerine verdi. Zarrab’a bu sırları, bu bilgileri kim verdi? Bu bilgiler verilirken hükümette kim vardı? Ben vermedim, ben devleti yönetmiyorum. O zaman kim verdi? Hangi parayla satın aldı bunları? Kendisine salıya kadar izin veriyorum. Sevgili Erdoğan salıya kadar otur düşün, Bakanlar Kurulu’nu topla arzu ediyorsan. Bu Zarrab nasıl oldu da Türkiye Cumhuriyeti’nin sırlarını teslim aldı? Bu sırları ABD’ye götürdü. Bunu çık anlat. Bunu da Amerikalılar mı ortaya koysun. Sen devleti yönetiyorsun. Salıya kadar bekliyorum Sevgili Erdoğan.”

HER KADINI İKNA EDECEĞİZ
Türkiye’yi bekleyen tehlikeyi en iyi siz biliyorsunuz. Birincisi tek adam rejimi, diğeri demokratik parlamenter sistem. Tek adam rejiminin ne olduğunu görüyorsunuz. Türkiye’nin ne hale geldiğini görüyorsunuz. Türkiye’yi bu çıkmaz sokaktan çıkarmamız gerekiyor. Demokratik rejimi geri getirmemiz gerekiyor. Huzuru barışı geri getirmemiz gerekiyor. Bu nedenle 2019’a giderken kadınlarımız her kapıyı tek tek çalacak. Her kadını ikna edeceğiz. Senin çocukların var benim de çocuklarım var. Sen huzur istiyorsun ben de huzur istiyorum. Çocuğunu askere huzurla göndermek istiyorsun ben de çocuğumu askere huzurla göndermek istiyorum. Bunun tek yolu tek adam rejimine karşı çıkmaktır. Hep birlikte tek adam rejimine karşı çıkacağız. Kadınların sezgi gücü yüksektir. Erkekler kahvehaneye gidip öyle bir bakalım diyebilir. Yük sizin sırtınızda. Sizlere güveniyorum. Bu mücadeleyi bu ülkenin kadınlarıyla birlikte götüreceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!