Zamlara meydan okuyan kolej

Güncelleme Tarihi:

Zamlara meydan okuyan kolej
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 1998 00:00

Haberin Devamı

İstanbul'un ilk Türk Koleji olan Ata Koleji'nin kurucusu Erdoğan Demirören, okul ücretlerinde artış yapmayarak, geçen yıl 500-700 milyon lira arasında olan anaokulu, ilköğretim okulu ve lise ücretinin bu yıl değişmeyeceğini açıkladı. Ata Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Demirören, 40 yıllık okulun 15 bini aşkın mezun verdiğini söyleyerek, ‘‘Düşük ücret ilan ediyoruz. Ancak, bu demek değildir ki önümüze gelene kayıt yapıyoruz. Amacımız, iyi eğitim sistemiyle, iyi öğrenci yetiştirmek. Biz en iyi öğretmenlerle zarar etmeden bu eğitimi sürdürüyoruz’’ dedi. Okul ücretinin bu yıl dört, beş veya yedi taksitte alınacağını belirten Demirören, ‘‘Eğitimcilik kar müessesesi değildir. Geçen yıl da ortaokul ve lisede öğrenim ücretimiz 700 milyon liraydı. Bu fiyatlara rağmen 19 milyara yakın vergi verdik. Bu yıl da aynı ücreti ilan ettik, 25 milyar lira vergi ödemeyi planlıyoruz'' diye konuştu. Demirören, ‘‘Kurduğum okul vakıf okulu olsaydı, bugün 250 milyon liraya da öğrenci okuturdum’’ dedi. Okulun yeni bir yapılanmaya girdiğini belirten Demirören, anaokulu için 500, ilköğretim 1, 2, 3, 4 ve 5'nci sınıflar için 600 milyon, ilköğretim 6, 7, 8 ve lise hazırlık ile tüm lise sınıfları için 700 milyon lira ücret alınacağını ve zarar etmeyeceklerini söyledi.

Erdoğan Demirören ve Yönetim Kurulu Üyesi Yıldırım Demirören, diğer özel okul sahiplerine ‘‘Eğitime ticaret açısından değil, bir eğitimci gibi yaklaşın’’ diyerek seslendiler.

Okulun kurucu temsilcisi olan Seza Özgen ise anaokulunda Türkiye'de ilk kez mantık gücünü geliştirme ve zeka kapasitesini artırmayı hedefleyen ‘Montessori Sistemi' kullanıldığını söyledi. Anaokulu ve ilkokulda yabancı öğretmenlerle İngilizce ve Fransızca dil dersleri, uzman danışmanlarla okul stüdyolarında müzik, bale, tiyatro, halk oyunları, mim, seramik dersleri verildiğini anlatan Özgen, ilkokul öğrencilerinin her yıl İngilizce tiyatro gösterisi yaptıklarını vurguladı. Özgen, üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler için ücretsiz takviye kursu düzenlediklerini belirtti. Öğretmenlerin yeterlilikleri ölçülerek okula alındığını söyleyen Özgen, ucuz işgücüne gitmediklerini, öğretmenlerin İngilizce bilmelerini arzu ettiklerini söyledi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!