Zamane cadıları

Güncelleme Tarihi:

Zamane cadıları
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 1999 00:00

Haberin Devamı

Haftanın yeni filmlerinden ‘‘Aşkın Büyüsü’’ (Practical Magic), Sandra Bullock ve Nicole Kidman'ı cadı kılığında ekrana getiren romantik bir komedi.

Hollywood yıldızlarından Sandra Bullock ve Nicole Kidman, haftanın yeni filmlerinden ‘‘Aşkın Büyüsü’’nde (Practical Magic) iki kız kardeşi canlandırıyorlar. Biri siyah, biri kızıl saçlı bu iki afet, Owens kadınlarında yüzyıllardır nesilden nesile geçen bir özelliğe sahip: cadılık. Anne ve babalarının ölümünden sonra teyzeleri Jet (Dianne Wiest) ve Frances (Stockard Channing) tarafından büyütülen iki kız kardeş, Sally (Sandra Bullock) ve Gillian (Nicole Kidman) da büyüyle haşır neşirler. Ancak bu yeteneğin beraberinde getirdiği ve erkeklere yönelik bir lanet söz konusu: Birlikte oldukları erkekler birdenbire ölüveriyor. Zıt karakterlere sahip iki kız kardeşten Sally'nin de başına böyle iş gelmiş, o yüzden büyü gücünü kullanmamaya, ‘‘normal’’ bir hayat sürmeye çalışıyor. Gillian ise ne erkeklerin ilgisinden ne de büyü gücünden uzak durabiliyor. Gillian'ın, filmin kötü adamı Jimmy (Goran Visnjic) ile tanışmasının ardından felaketler de birbirini izliyor ve işe polis şefi Gary Hallett (Aidan Quinn) karışıyor...

Senaryosu Alice Hoffman'ın aynı adlı romanından uyarlanan filmin yönetmeni Griffin Dunne'u, sinemaseverler daha çok iyi bir oyuncu olarak tanıyorlar. Özellikle de Martin Scorsese'nin 1985 yapımı filmi ‘‘After Hours’’la (Geç Saatler) ismi hafızalarda yer eden Dunne, John Landis'in yönettiği 1981 yapımı ‘‘An American Werewolf in London’’ (Kurt Adam Londra'da) ve James Foley yönetiminde Madonna'yla birlikte ‘‘Who's That Girl?’’ (1987) filmlerinde rol almıştı. Geçtiğimiz yıllarda sinemalarda gösterilen ‘‘Addicted to Love/Aşk Tutkunu’’ filminin yönetmeni olan Dunne aynı zamanda bir yapımcı.

Woody Allen filmlerinin hayranları, Jet teyze rolündeki Dianne Wiest'i ‘‘Hannah ve Kızkardeşleri’’ ve ‘‘Bullets Over Broadway’’den hatırlayacaklardır. Frances teyzeyi canlandıran Stockard Channing'i ise son olarak ‘‘Smoke’’ta Harvey Keitel'ın karşısında müthiş bir oyunculuk sergilerken izlemiştik.

AŞKIN BÜYÜSÜ

PRACTICAL MAGIC

Yönetmen: Griffin Dunne

Senaryo: Robin Swicord, Akiva Goldsman ve Adam Brooks (Alice Hoffman'ın kitabından)

Görüntü: Andrew Dunn

Müzik: Alan Silvestri

Oyuncular: Sandra Bullock (Sally), Nicole Kidman (Gillian), Dianne Wiest (Jet), Stockard Channing (Frances), Aidan Quinn (Gary Hallet), Goran Visnjic (Jimmy), Ewan Rachel Wood (Kylie), Alexandra Artrip (Antonia)...

1998 ABD yapımı, 103 dk.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!