Zaho’ya Ezidi kampı

Güncelleme Tarihi:

Zaho’ya Ezidi kampı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2014 01:32

BAŞBAKAN Yardımcısı Beşir Atalay, Irak’tan yeni grupların gelme ihtimali bulunduğunu belirterek Türkiye’nin Ezidiler için Zaho civarında bir kamp ve çadırkent kurma kararı aldığını açıkladı.

Haberin Devamı

Atalay şunları söyledi: “Hazırlıkları ve çadır sevkiyatı başladı. AFAD bunu yürütüyor. Hızlı hareket ediyoruz. Dolayısıyla Yezidi nüfusunun, Irak nüfusunun Türkiye’ye gelme yerine, sınır ötesinde yerleşmesi ama bütün ihtiyaçlarını bizim karşılayacağımız kampların kurulmasını tercih ediyoruz. Zaho Hezil çayı mevkisinde belirlenen geçici toplama merkezinde çadır kurulumu başladı. Şimdilik 5 bin kişilik, 100 adet de genel maksat çadırı, büyük çadırlar yemek vesaire için planlanan... Irak’ta Duhok, Kerkük, Sincar, Telafer, Erbil ve Zaho’ya ve Türkmenlere 110 TIR malzeme gönderdik ve yardımları ulaştırmada sorun yaşamadık. Sincar bölgesi IŞİD’in eline geçti, şimdi de Duhok civarında 20 bin kişilik çadırkent kurulmaya başlandı.”

‘Vicdani diplomasi’

Haberin Devamı

DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, Gazze’den gelen ve tedaviye alınan yaralıları ziyaret etti. Davutoğlu, ardından yaptığı açıklamada, çevre ülkelerde yaşanan insani trajedilere yardım noktasında hiçbir etnik, mezhebi ve dini ayrım gözetmediklerini belirterek, “Yürüttüğüm bu diplomasinin adı: Vicdani Diplomasi” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!