Zafiyet kuşkusu

Güncelleme Tarihi:

Zafiyet kuşkusu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2015 02:01

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne saldırı sırasında öldürülen DHKP-C’li Elif Sultan Kalsen’in adı, daha önce ‘canlı bomba’ olarak gündeme geldi.

Haberin Devamı

İstanbul ve Ankara’da 5 acil kodlu yazıya rağmen izine ulaşılamadı. Muharrem Karataş, AK Parti Genel Merkezi’ne LAW silahıyla saldırının ardından takipteyken Emniyet Genel Müdürlüğü’nü hedef aldı. Yine takipte olan Fırat Özçelik, Dolmabahçe’deki saldırıda ortaya çıktı.

EMNİYET birimlerinden edinilen bilgiye göre MİT, Emniyet istihbarat ve terör birimlerinin takibinde olan DHKP-C’li Elif Sultan Kalsen, 2014 yılının başında izini kaybettirdi. Yurtdışında olduğu değerlendirilen Kalsen’le ilgili MİT, geçen yıl mart, nisan ve haziran aylarında üç uyarı yazısını güvenlik birimleriyle paylaştı. Yazıda Kalsen’in yasadışı yollardan yurda giriş yaptığı ve başta ABD hedefleri olmak üzere eylem gerçekleştireceğinin değerlendirildiği notu iletildi. Ardından 81 il emniyet müdürlüğü ile güvenlik birimleri Kalsen konusunda uyarıldı.

Zafiyet kuşkusu


İSTANBUL’DA ORTAYA ÇIKTI

Haberin Devamı

Sultanahmet Meydanı’ndaki Turizm Şube Binası önünde 6 Ocak’ta polise yönelik bombalı saldırıyı Kalsen’ın yaptığı iddia edildi. Ancak saldırganın Dağıstanlı Diana Ramazanova olduğu ortaya çıktı. İstanbul Taksim Meydanı’nda 30 Ocak’ta polise silahlı saldırı sonrasında da Kalsen’in ismi gündeme geldi. Kalsen’in, takside ki parmak izinden tespit edildiği öne sürüldü. Emniyet’in 11 Ocak tarihli uyarısında Kalsen’in İstanbul’dan Ankara’ya geçtiği belirtildi.
İstanbul ve Ankara Emniyeti, 5 acil yazıyla Kalsen konusunda uyardı. İstanbul polisi, Taksim saldırısından önce Ankara’ya, “Kalsen’in 11 Ocak itibariyle Ankara’da bulunduğu, ABD çıkarlarına karşı bir intihar saldırısı gerçekleştireceği” bilgisini geçti. Ankara Emniyeti de tüm birimlerini uyardı.

100 ADRESE OPERASYON

İstanbul polisinin Ankara’ya, Ankara polisinin de İstanbul’a geçtiğini belirttiği Kalsen’in yakalanması için her iki kentte 100’e yakın adrese baskın yapıldı ancak bulunamadı. 19 Mart 2013’te Adalet Bakanlığı ile AK Parti Genel Merkezi’ne bombalı ve LAW silahıyla saldırı oldu. DHKP-C’li failler Hasan Biber, Muharrem Karataş ve Murat Korkut kayıplara karıştı. Yurt dışına kaçan Karataş, 21 Eylül 2013’te Türkiye’ye dönerek Dikmen’de Emniyet Genel Müdürlüğü ve ek binalarına roketli saldırı düzenledi. Karataş, kaçarken polisle çatışmada öldürüldü. İstihbarat takibinde olduğu belirtilen Fırat Özçelik de 1 Ocak 2015’te Dolmabahçe Sarayı’nın önündeki polis noktasına bombalı saldırı girişimi sırasında yakalandı. Örgüt üyelerinin bilinmesi ve takipte olmasına rağmen yakalanamaması, eylemlerin önlenememesi istihbarat açısından soru işaretlerini de beraberinde getirdi.

Haberin Devamı

İSTİHBARİ BELLEK GİTTİ

17 Aralık operasyonunun ardından Emniyette başta terör ve istihbarat olmak üzere tüm birimlerde yapılanmaya gidildi. Bu dönemde Türkiye’nin istihbarat çalışmaları açısında önemli yeri olan ve ‘İstihbari bellek’in silindiği iddia edildi.


BAKMADAN GEÇME!