Yüzmeyi de trafiği de bilmiyoruz!

Güncelleme Tarihi:

Yüzmeyi de trafiği de bilmiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2015 10:49

Bayramda tatilinde trafik kazalarında ve serinlemek için denizlere ve göllere giren kişilerin boğulması sonucu 100'den fazla kişi hayatını kaybetti. Bayram boyunca trafik kazalarında 71 kişi hayatını kaybederken Türkiye genelinde 39 kişi de boğularak can verdi. Felaket bilanço 'biz trafiği de yüzmeyi de bilmiyoruz' dedirtti.

Yüzmeyi de trafiği de bilmiyoruz
Ramazan Bayramı'nda trafik kazaları bilançosu: 71 ölü

Haberin Devamı


18 YAŞINDAKİ GENÇ DENİZDE BOĞULDU

İzmir’in Foça İlçesi’nde günü birlik tatil için geldiği kampta serinlemek için denize giren 18 yaşındaki Hakan Kaydan boğularak hayatını kaybetti.

Olay, dün öğle saatlerinde Kart Deresi Mevkii’nde meydana geldi. İzmir’den Foça’ya ailesiyle birlikte yakınlarının bulunduğu kampa gelen Hakan Kaydan, bir süre sonra yakınlarının konakladığı çadırdan ayrılarak denize girdi. Kaydan’ın suda hareketsiz olduğu gören Polonyalı bir turist, çevredekilerin yardımıyla genci sudan çıkarttı. Foça Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Kaydan, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Hakan Kaydan’ın cenazesi otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na konuldu. Kaydan’ın ölüm haberini alan yakınları sinir krizi geçirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Seyfi GÜL/ FOÇA,(İzmir),(DHA)

Haberin Devamı

MALATYA'DA ÇAYA GİREN 2 KİŞİ BOĞULDU

Yazıhan ilçesinde balık tutmak için gittikleri Tohma Çayı'na giren Hüseyin Atalmış (28) ve Mahmut Bozuk (24) boğuldu. Mahallesi sınırlarındaki çaya balık tutmaya giden Atalmış ve Bozuk'tan haber alamayan yakınları, durumu İlçe Jandarma Komutanlığına bildirdi. Çay kenarında yapılan aramada kayıp kişilere ait elbiseler ve av malzemelerinin bulunması üzerine, Malatya Büyükşehir Belediyesi itfaiyesinin su altı arama kurtarma ekiplerinden yardım istendi. Dalgıçların yaptığı aramada Atalmış ve Bozuk'un cansız bedenlerine ulaşıldı.

SAKARYA'DA DENİZE GİREN 1 KİŞİ BOĞULDU

Karasu ilçesinde, serinlemek için denize giren kişi boğuldu. Karasu sahilinde denize giren Zafer Kullukçuoğlu, suda çırpınmaya başladıktan bir süre sonra gözden kayboldu.
Cankurtaranlar tarafından sudan çıkarılan Kullukçuoğlu, olay yerine gelen 112 Acil Servis ekibince Karasu Devlet Hastanesine kaldırıldı. Buradan Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine sevk edilen Kullukçuoğlu, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

BALIKESİR'DE DENİZE GİREN 1 KİŞİ BOĞULDU

Balıkesir Avşa Adası'nda denize giren 1 kişi boğuldu. Tatil için Bursa'dan Avşa'ya gelen Aslan Öztürk (20), denize girdi. Bir süre yüzdükten sonra çırpınmaya başlayan Öztürk, çevredekilerden yardım istedi. Suya giren vatandaşlar tarafından sahile çıkarılan Öztürk'ün boğulduğu anlaşıldı. Aslan Öztürk'ün cesedi, otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu morguna gönderilecek.

AVŞA’DA YÜZME BİLMEYEN 1 KİŞİ BOĞULDU

Haberin Devamı

BALIKESİR’in Marmara İlçesi’ne bağlı Avşa Adası’nda, yüzme bilmeyen genç boğularak yaşamını yitirdi.

Avşa’da Barlar Sahili’nde denize giren 21 yaşındaki Arslan Öztürk kayboldu. Olay, denize girdikten sonra ortadan kaybolan Öztürk’e ulaşamayan arkadaşlarının, jandarmaya haber vermesi sonucu ortaya çıktı. Denizde yapılan aramalarda tahilsiz gencin cesedi bulundu. (DHA)

18 YAŞINDAKİ GENÇ BOĞULDU

İzmir’in Foça ilçesine günü birlik tatil için gelen bir genç, serinlemek için girdiği denizde boğularak hayatını kaybetti. İzmir’de ikamet eden Hakan K. (18) Foça’da bir kampingde kalan yakınlarının yanına geldi. Genç, bir süre sonra yakınlarının konakladığı çadırdan ayrılarak denize girdi. Talihsiz genç, su altında bir Polonyalı turist tarafından fark edildi. Çevrede bulunanların yardımıyla sudan çıkarılan Hakan K. Foça Devlet Hastanesi’ne getirildi. Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan gencin hastane bahçesine gelen akrabaları sinir krizi geçirdi.

Haberin Devamı

BALIK TUTMAYA GİDEN 2 GENÇ BOĞULDU

Malatya’da balık tutmaya giden 4 arkadaştan ikisi gölette boğularak hayatını kaybetti.

Bayramın ikinci günü Yazıhan ilçesine bağlı Kömüşhan Mahallesi’nde 4 arkadaş Tohma Çayı’n balık tutmaya gitti. İddiaya göre balık tutmaya çalışan 4 arkadaştan birisinin ayağı kayınca dengesini kaybedip suya düştü. Bunun üzerine diğer 3 arkadaş da suya atlayarak arkadaşlarını kurtarmak istedi. Ancak yaşanan panik sırasında Mehmet Bozuk (24) ile onu kurtarmaya çalışan 28 yaşındaki Hüseyin Atalmış suda kayboldu. Uzun süre kaybolan iki arkadaşın cesedini aradı. Yapılan çalışmalar sonrasında boğularak hayatlarını kaybeden iki gencin cesedi dalgıçlarca sudan çıkartıldı.

Haberin Devamı

AVŞA’DA YÜZME BİLMEYEN GENÇ BOĞULDU

BALIKESİR’in Marmara İlçesi’ne bağlı Avşa Adası’nda, yüzme bilmeyen genç boğularak yaşamını yitirdi. Avşa’da Barlar Sahili’nde denize giren 21 yaşındaki Arslan Öztürk kayboldu. Olay, denize girdikten sonra ortadan kaybolan Öztürk’e ulaşamayan arkadaşlarının, jandarmaya haber vermesi sonucu ortaya çıktı. Denizde yapılan aramalarda tahilsiz gencin cesedi bulundu. (DHA)

HİLVAN’DA GÖLE GİREN GENÇ BOĞULDU

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde serinlemek için arkadaşlarıyla baraj gölüne giren 16 yaşındaki lise öğrencisi, akıntıya kapılarak hayatını kaybetti. Serinlemek için ilçeye bağlı Gürgür Mahallesi'ndeki baraj göletine giren İbrahim Halil Saçan (16), yüzerken akıntıya kapıldı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine jandarma ve dalgıç polis sevk edildi. Dalgıç polislerin 2 saatlik çalışmasının ardından İbrahim Halil Saçan’ın cansız bedeni çıkarılarak otopsi için Hilvan Devlet Hastanesi'ne morguna kaldırıldı. (CİHAN)

Haberin Devamı

BURSA’DAN BAYRAM İÇİN BALIKESİR’E GİDEN 2 GENÇ GÖLETTE BOĞULDU

Bursa’dan, bayram dolayısıyla Balıkesir’in Dursunbey ilçesine akraba ziyaretine giden 2 genç, Orman Bölge Müdürlüğü’nün yangın söndürmek için kullandığı gölette boğularak öldü.
Olay, saat 17.00 sıralarında Doğancılar Köyü Tavukalanı bölgesinde meydana geldi. Ramazan Bayramı sebebiyle Bursa’dan akraba ziyaretine giden Mehmet Yılmaz ve Adil Karabulut, serinlemek için Orman Bölge Müdürlüğüne ait yangın söndürme havuzuna girdi. Gençlerin bir süre sonra ortadan kaybolması üzerine çevrede piknik yapan vatandaşlar, polise haber verdi. Gençlerin, tel örgüleri geçerek girdikleri gölet etrafında herhangi bir uyarı levhasının bulunmaması dikkat çekti.

Olay yerine gelen itfaiye ve arama kurtarma ekipleri, gençlerin bulunabilmesi için çalışma başlattı. İtfaiye ekipleri, göletin suyunu çekmeye çalıştı. Kısa süre sonra iki kişinin cesedine ulaşıldı. Kurtarma ekiplerinin geç geldiğini iddia eden vatandaşlar, duruma tepki gösterdi.

SERİNLEMEK İÇİN GİRDİĞİ DENİZDE KALP KRİZİ GEÇİRİP BOĞULDU

MARMARİS’te, serinlemek için girdiği denizde kalp krizi geçirdiği sanılan tur minibüsü şoförü 43 yaşındaki Yüksel Avcı, boğuldu. Yalova’dan, yaz sezonu boyunca tur şirketlerinde şoför olarak çalışmak için bir süre önce Marmaris’e geldiği öğrenilen evli ve 2 çocuk babası Yüksel Avcı, dün akşam üzeri mesaisinin ardından serinlemek için İçmeler Mahallesi’ndeki halk plajında denize girdi. Kıyıdan yaklaşık 100 metre kadar açılan Avcı’nın bir süre sonra suda hareketsiz şekilde olduğunu farkeden sahildekiler, şüphelenip yanına gitti. Avcı sudan çıkartılıp, durum 112 ekiplerine bildirildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde, Avcı’nın yaşamını yitirdiği belirlendi.

ZONGULDAK'TA IRMAĞA GİREN 1 KİŞİ BOĞULDU

Çaycuma ilçesinde ırmağa giren kişi, boğuldu. Saltukova beldesinde serinlemek için ırmağa giren Raşit Özat (35), bir süre sonra suda çırpınmaya başladı ve kayboldu.Arkadaşlarının bildirmesi üzerine İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğü dalgıçları, arama çalışması başlattı. Yaklaşık 2,5 saatlik aramanın ardından ekipler tarafından bulunan Özat'ın cesedi, sudan çıkarılarak, Çaycuma Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

BARAJ GÖLÜNE GİREN LİSELİ GENÇ BOĞULDU

Şanlıurfa’nın Hilvan İlçesi’nde, serinlemek için girdiği baraj gölünde akıntıya kapılan lise ikinci sınıf öğrencisi 16 yaşındaki İbrahim Halil Saçan boğularak can verdi.
Olay, öğle saatlerinde Gürgür Mahallesi’ndeki baraj gölünde meydana geldi. Liseli İbrahim Halil Saçan, serinlemek amacıyla Atatürk Barajı’nı girdi. Yüzerken bir anda akıntıya kapılan Saçan, bir süre sonra gözden kayboldu. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen jandarma ve dalgıç polisler yaptıkları çalışmada İbrahim Halil Saçan’ın cansız bedenine ulaşarak kıyıya çıkardı. Ölümüyle yakınlarını yasa boğan Saçan’ın cesedi, otopsi yapılmak için Hilvan Devlet Hastanesi morguna konuldu.(DHA)

ÇANAKKALE'DE KADIN POLİS MEMURU DENİZDE BOĞULDU

Çanakkale'de denize giren kadın polis memuru boğularak hayatını kaybetti. Çanakkale Emniyet Müdürlüğü'nde polis memuru olan Hasibe Sezer (44), bugün bir meslektaşı ile birlikte Erenköy Karanlık Liman mevkiinde denize girdi. Bir süre sonra Sezer suda kaybolunca, meslektaşı aramaya başladı. Bulamayınca durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis, jandarma ve sahil güvenlik ekipleri, bölgede arama çalışmalarına başladı. Aramalar sonucunda Sezer'in cansız bedenine ulaşıldı. Evli ve 2 çocuk annesi Sezer'in naşı hastane morguna kaldırılırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

TEKİRDAĞDA DENİZE GİREN 3 KİŞİ BOĞULDU, BİR KİŞİ KAYIP

Tekirdağ’da aileleriyle birlikte sahile giden 22 yaşındaki Nedim Tunç, 17 yaşındaki Rıza Çavuşoğlu Barbaros Mahallesi’nde, 22 yaşındaki Ersin Çoban ise Kumbağ da girdikleri denizde boğularak hayatını kaybetti. Dalgalar arasında kaybolan 16 yaşındaki Umutcan Şener ise Sahil Güvenlik ve dalgıç polis ekiplerinin aramalarına rağmen henüz bulunamadı. Ölen Rıza’nın babası Orhan Çavuşoğlu’nun oğlunun cansız bedeni başında gözyaşı dökmesi yürekleri burktu.

Marmara Denizine kıyısı olan Süleymanpaşa İlçesi’ne bağlı Barbaros Mahallesi’nde tatilciler sıcak havada sahillere akın etti. Barbaros Mahallesi Topağaç mevkiinde aileleriyle birlikte denize giden Umutcan Şener, Rıza Çavuşoğlu ve Nedim Tunç bir süre denizde yüzdükten sonra kayboldu. İhbar üzerine gelen Sahil Güvenlik ve Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Deniz Şubesi, Sualtı Grup Amirliği ekiplerince arama çalışması başlatıldı. Yaklaşık bir saat süren çalışmaların ardından Nedim Tunç ile Rıza Çavuşoğlu’nun cansız bedenleri kıyıdan 300 metre açıkta dalgıç polis ekiplerince bulundu.

OĞLUNUN CESEDİ BAŞINDA AĞLADI

Kıyıya çıkarılan çocuklardan Rıza Çavuşoğlu’nun babası Orhan Çavuşoğlu, oğlunun cansız bedeni başında oturarak uzun süre gözyaşı döktü. Jandarma ekiplerince teselli edilmeye çalışan babanın hali, çevrede çalışmaları izleyenlerin yüreklerini burktu.

HALEN ARANIYOR

Topağaç mevkiinden denize giren ve kaybolan Umutcan Şener’in bulunması için Sahil Güvenlik ve dalgıç polis ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

CESEDİ KIYIYA VURDU

Kumbağ Mahallesi Güldal plajından denize giren Ersin Han Çoban, bir süre sonra denizde boğuldu. İhbar üzerine gelen ekiplerce aranmasına başlanan Çoban’ın cesedi kısa bir süre sonra kıyıya vurdu. Savcılık ve jandarma ekiplerinin incelemesinin ardından boğularak ölen Çoban, Tunç ve Çavuşoğlu’nun cesetleri otopsi için Tekirdağ Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Deniz polisi boğulma olaylarının ardından tekneyle kıyıyı gezerek dalgaların tehlikeli olduğunu ve denize girenlerin dikkatli olmalarını isteyen duyurular yaptı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor. (DHA)

KIZININ GÖZÜ ÖNÜNDE DENİZDE BOĞULDU

MUĞLA’nın Ortaca İlçesi’nde 64 yaşındaki Muzaffer Aydoğdu, serinlemek için girdiği denizde suda boğularak yaşamını yitirdi. Aydoğdu’nun birlikte plaja geldiği aynı ismi taşıyan kızı 42 yaşındaki Muzaffer Aydoğdu, fenalaşınca hastaneye kaldırıldı.

Denizli’den Ortaca’ya tatile gelen Muzaffer Aydoğdu, bugün saat 16.00 sıralarında aynı ismi taşıyan kızıyla birlikte dünyaca ünlü İztuzu Plajı’na gitti. Anne Muzaffer Aydoğdu denize girerken, kızı şezlongda güneşlenmeye başladı. Bir süre sonra sahildekiler Aydoğdu’nun suda hareketsiz şekilde durmasından şüphelenip, bir terslik olduğunu düşünerek yanına gittiklerinde boğulduğunu farkedip, sudan çıkardı. Olay yerine jandarma ve sağlık ekibi çağrıldı. Ağzından kan ve köpük gelen Aydoğdu’nun kalbinin durduğunu belirleyen sağlık ekipleri, suni teneffüs yaparak hayata döndürmeye çalıştı. Ancak, çabalara rağmen Aydoğdu, yaşamını yitirdi. J

andarma ve savcının olay yerindeki incelemesini ardından Aydoğdu’nun cesedi, otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Annesi gözünün önünde yaşamını yitiren Muzaffer Aydoğdu, fenaşalınca Ortaca Devlet Hastanesi’ne kaldırılıp, sakinleştirici iğne yapılıp, tedavi altına alındı. (DHA)

ÇARŞAMBALI GENÇ BATUM'DA DENİZDE BOĞULDU

Samsun Çarşambalı Ferdi Şimşek(19), çalışmak için gittiği Gürcistan'ın Batum kentinde bayramın birinci günü serinlemek için girdiği denizde boğularak hayatını kaybetti.

Ferdi Şimşek özel bir inşaatta çalışmak için bir süre önce Gürcistan'ın Karadeniz kıyısında bulunan Batum kentine gitti. Ramazan Bayramı'nda arkadaşlarıyla izin kullanan Şimşek, serinlemek için Batum’un Karadeniz sahilinde denize girdi. Şimşek denizde boğularak can verdi.

Gencin cenazesi Çarşamba’ya getirilerek, Kuşhane Mahallesinde (köyünde) ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

KİRMİR ÇAYI'NA GİREN ÇOCUK BOĞULDU

Ankara'nın Güdül ilçesine ailesiyle piknik yapmaya gelen bir çocuk, Kirmir Çayı'nda boğuldu. Sincan ilçesinden bayram tatili vesilesiyle Güdül Taşören köyü yakınlarından geçen Kirmir Çayı kıyısında piknik yapmaya gelen ailenin 15 yaşındaki oğlu Ömer Faruk Yüce, serinlemek için suya girdi. Suda çırpınarak kaybolan çocuğun ailesi, olayı jandarmaya ihbar etti. Gelen ekipler çocuğu arama çalışmasına başladı. Başkent itfaiyesindeki dalgıçlar da bölgeye sevk edilerek aramaları hızlandırdı. Dalgıçlar bir süre sonra çocuğun cesedi ile karşılaştı. Ceset, Güdül Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Ailesi olay üzerine yasa boğuldu.

SURİYELİ ÇOCUK, NEHİRDE BOĞULDU

Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi’nde serinlemek için Fırat Nehri’ne giren 14 yaşındaki Suriyeli Ahmet Artaş, boğularak öldü.

Olay, öğleden sonra Kelaynak Yolu üzerinde bulunan Fırat Nehri’nde meydana geldi. Suriye’deki iç karışıklıktan kaçarak ailesiyle birlikte Birecik İlçesi’ne gelen Ahmet Artaş, serinlemek amacıyla Fırat Nehri’ne girdi. Kıyıdan uzaklaşan Suriyeli Artaş, bir süre sonra suda çırpınarak gözden kaybolunca çevredekiler polisten yardım istedi. İhbar üzerine gelen dalgıç polisler, nehirde yaptıkları aramada bir süre sonra Ahmet Artaş’ın cesedine ulaştı. Ölümüyle yakınlarını yasa boğan Artaş’ın cesedi, sudan çıkarılarak otopsi için Birecik Devlet Hastanesi morguna konuldu.(DHA)

MUDANYA'DA DENİZE GİREN GENÇ BOĞULDU

Bursa'nın Mudanya ilçesinde, serinlemek için denize giren 24 yaşındaki genç boğuldu. İlçeye bağlı Söğütpınarı Mahallesi'ne pikniğe giden Koray Kartal (24), akrabası Tolga Kartal ve arkadaşları Güven Özcan, Oğuz Özcan ile serinlemek için denize girdi. Bir süre sonra gençlerin yardım çağrılarını duyan sahildeki vatandaşların haber vermesi üzerine, Sahil Güvenlik ekipleri bölgeye sevk edildi. Tolga Kartal, Güven Özcan ve Oğuz Özcan ekipler tarafından kurtarılırken, denizde kaybolan Koray Kartal'ın bir süre sonra cesedi bulundu.

KÜTAHYA'DA BABA-OĞUL ÇAYDA BOĞULDU

Çayda balık tutarken akıntıya kapılan çocuk ile kendisini kurtarmaya çılışan babası boğuldu. Aslanapa ilçesine bağlı Yağcılar köyünden Murat Dağdelen (34) ile oğlu Ahmet Dağdelen (14), Porsuk Çayı kenarına Koyunköprüsü mevkisine pikniğe gitti. Burada, çayda balık avlamaya çalışan Ahmet Dağdelen akıntıya kapıldı. Oğluna yardım etmek isteyen Murat Dağdelen de suya girdi. Akıntıya kapılan baba-oğul bir süre sonra gözden kayboldu.Haber verilmesi üzerine bölgeye gelen AFAD ve jandarma ekipleri, iki saat süren çalışma sonucu baba ile oğlunun cesedini sudan çıkardı.

15 YAŞINDAKİ ÇOCUK BOĞULDU

Bingöl'de serinlemek için suya giren 15 yaşındaki çocuk, boğularak hayatını kaybetti. Alınan bilgiye göre, Recep Baykara (15) arkadaşlarıyla birlikte serinlemek için Gayt Deresi'ne girdi. Bir süre suda kalan Baykara daha sonra gözden kayboldu. Haber verilmesi üzerine olay yerine giden Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) arama kurtarma çalışması başlattı. 112 sağlık ekiplerinin hazır bekletildiği olay yerinde Baykara’nın cansız bedenine gölün dibinde buldu. Baykara’nın cansız bedeni Bingöl Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, olayı duyan aile hüzne boğuldu.

Baykara’nın cenazesi, buradaki işlemlerinin ardından otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumu’na gönderileceği belirtilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

YANGIN HAVUZUNDA 2 KİŞİ BOĞULDU

Balıkesir’in Dursunbey İlçesi’nde, serinlemek için yangın havuzuna giren 16 yaşındaki Mehmet Yılmaz ve 17 yaşındaki Adil Karabulut boğularak öldü.

Bayramı geçirmek için Bursa’dan Dursunbey’in Doğancılar Mahallesi’nde oturan akrabalarının yanına gelen Mehmet Yılmaz ile Adil Karabulut ve 18 yaşındaki Serkan Özcan dün saat 16.00 sıralarında Tavalanı Mevkii’ndeki ormanlık alana gitti. Sıcaktan bunalan 3 arkadaştan Yılmaz ve Karabulut, serinlemek için tel örgülerden atlarak, buradaki dibi muşamba kaplı, içinde 5 bin ton su bulunan, 7 metre derinliğindeki, yapısı huniye benzeyen yangın havuzuna girdi. Bu sırada kıyıda cep telefonuyla konuşan Serkan Özcan, iki arkadaşının suda çırpınarak gözden koyması üzerine mahalleye gidip, durumu bildirdi. İhbarı üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, Dursunbey Orman İşletme Müdürlüğü ve belediye görevlilerinin de yardımıyla havuzdaki suyu yaklaşık 4 saatte tahliye edip, iki arkadaşın cesedine ulaştı. Suda boğularak ölen iki gencin havuzdan çıkartılan cesetleri, savcı ve jandarmının olay yerindeki incelemesinin ardından önce Dursunbey Devlet Hastanesi Morgu’na ardından da otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu’na gönderildi. Cenazeler götürülürken, iki gencin yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Soruşturma sürdürülürken, Doğancılar Mahallesi, iki gencin ölümüyle bayramda yasa büründü. Doğancılar’da bugün yapılacak olan köy hayırı ise Yılmaz ile Karabulut’un ölümü üzerine iptal edildi. İki genç için bugün ikindide Doğancılar Mahallesi’nde cenaze töreni yapılacak. (DHA)

KARANLIKTA DENİZE GİREN PAKİSTANLI TURİST BOĞULDU

Muğla'nın Fethiye ilçesinde yüzme bilmediği halde denize giren Pakistan uyruklu Meesaq Qayyum(22) boğularak hayatını kaybetti.

Olay dün gece 22.00 sıralarında Ölüdeniz Mahallesi Belceğiz Plajı’nda meydana geldi. Tatil için Fethiye’ye gelen Pakistanlı Meesaq Qayyum, kız arkadaşıyla birlikte deniz kıyısına oturdu. Arkadaşının deniz gözlüğü almak için markete gittiği sırada, yüzme bilmediği halde denize giren Qayyum, plajın karanlık olması nedeniyle gözden kayboldu. Meesaq Qayyum, kız arkadaşının çağrısı üzerine olay yerine gelen plaj görevlileri tarafından boğulmuş halde bulundu. (CİHAN)

ŞANLIURFA'DA SURİYELİ ÇOCUK BOĞULDU

Birecik ilçesinde Fırat Nehri'ne giren Suriyeli çocuk boğuldu. Kelaynak Caddesi'nde arkadaşlarıyla serinlemek için nehre giren Suriye uyruklu 15 yaşındaki Ahmet Atraş, bir süre sonra suda çırpınmaya başladı. Atraş'ın nehirde gözden kaybolması üzerine, çevredekiler durumu polis ve kurtarma ekibine bildirdi. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Sualtı Arama Kurtarma Büro Amirliği ekipleri, yaklaşık bir saatlik çalışmanın ardından Atraş'ın cesedini sudan çıkardı.

SÖĞÜTPINAR'DA BOĞULAN GENCİN CESEDİNE ULAŞILDI

Bursa’nın Mudanya ilçesine bağlı Söğütpınar Mahallesi sahilinde akrabaları ile serinlemek için denize giren 4 gençten biri boğuldu. Boğulan gencin cansız bedenine bir gün sonra ulaşıldı.

Bayramın ikinci günü piknik yapmak için akrabaları ile Bursa’dan Mudanya’nın Söğütpınar Mahallesi sahiline gelen 4 genç, bir müddet sonra denizde serinlemek istedi. Akrabaları Tolga Kartal (27), Güven Özcan (27), Oğuz Özcan (38) ile birlikte dalgalı denize giren 24 yaşındaki Koray Kartal, kısa bir süre sonra dalgalar arasında kayboldu. Gençlerin yardım çığlıklarını duyan çevre sakinleri hemen Sahil Güvenlik ile bölgedeki Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi cankurtaran timine haber verdi. Denize giren cankurtaranlar üç kişiyi kurtarırken, gençler, sağlık ekiplerinin olay yerindeki müdahaleleriyle hayata döndürüldü. Geç saatlere kadar denizde yapılan aramada ise Koray Kartal’a ulaşılamadı.

Kurtarma ekipleri, sabah saatlerinde yeniden başlattıkları çalışmalarda Kartal’ın cansız bedenine ulaştı. Olayla ilgili tahkikat başlatıldı.

BAYRAM İZNİ İÇİN HASANKEYF’E GELEN ASKER, GİRDİĞİ NEHİRDE BOĞULDU

Mardin’in Midyat İlçesi’nde vatani görevini yapan 22 yaşındaki Hamza Işık, arkadaşlarıyla birlikte bayram iznini geçirmek üzere geldiği Batman’ın antik ilçesi Hasankeyf’te, serinlemek için girdikleri Dicle Nehri’nde boğuldu.

Öğlen saatlerinde bir grup arkadaşı ile birlikte Hasankeyf İlçesi’ne gelen Hamza Işık, tarihi ve turistik mekanları gezdikten sonra, serinlemek için Kesmeköprü Köyü yakınlarında Dicle Nehri’ne girdi. Bir süre arkadaşlarıyla yüzerek eğlenen Işık, daha sonra gözlerden kayboldu. Arkadaşlarının haber vermesi üzerine olay yerine gelen AFAD ekipleri, akıntıya kapılan Hamza Işık’ın cesedini 2.5 saat sonra bulabildi. Nehirden çıkarılan Hamza Işık’ın cesedi, Batman Bölge Devlet Hastanesi’ne götürülürken olayla ilgili başlatılan soruşturma ise devam ediyor. (DHA)

İSTANBUL'DA DENİZE GİREN YABANCI UYRUKLU KİŞİ BOĞULDU

Üsküdar sahilinde denize giren yabancı uyruklu bir kişi boğuldu. Alınan bilgiye göre, grup halinde sahile yüzmeye gelen ve Afgan oldukları öğrenilen bir grup genç boğulma tehlikesi geçirdi.

Boğulma tehlikesi yaşayanlar çevreden yardıma gelen vatandaşlar tarafından sudan çıkarılırken, arkadaşları tarafından adının Seyit Ahmet (18) olduğu söylenen Afgan genç kurtarılamadı.

Cankurtaranlar tarafından sudan çıkarılan kişi, olay yerine gelen 112 Acil Servis ekibinin müdahalesine karşın kurtarılamadı.

ALAPLI'DA 1 KİŞİ BOĞULDU

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde serinlemek için arkadaşları ile birlikte serinlemek için denize giren 17 yaşındaki genç dalgalara kapılarak boğuldu.

Olay Alaplı ilçesine bağlı Kocaman mevkiindeki plajda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Dursun Efe Tutuş (17) serinlemek için arkadaşları ile birlikte denize girdi. Dalgaların yüksek olması nedeniyle kıyıya gelmeye çalışırken boğulmaya başlayan 17 yaşındaki genç bir anda gözden kayboldu. Arkadaşlarının haber vermesi üzerine olay yerine Kdz. Ereğli Sahil Güvenlik ve sivil dalgıçlar gelerek genci aramaya başladı. Dursun Efe Tutuş’un cansız bedeni yaklaşık 2 saat süren aramanın ardından kıyıdan yaklaşık 2 kilometre uzakta boğulmuş halde buldu. Gencin cesedinin kıyıya çıkartılması sırasında haberi alıp olay yerine gelen ve birlikte yaşadığı babaannesi ile arkadaşları gözyaşlarına boğuldu. Alaplı Anadolu Lisesi 3. Sınıf öğrencisi olan ve anne ile babası ayrıldığı için babaannesiyle birlikte Alaplı ilçesine bağlı Belen köyünde yaşayan Dursun Efe Tutuş’un sosyal paylaşım sitesi facebook’ta son paylaşımı ise boğulduğu deniz kenarında çektiği selfie fotoğrafı ve üzerine yazdığı “Seni bana soranlara seni değil sizi anlatıyorum” yazısı oldu. Dursun Efe Tutuş facebook’taki sayfasında bir süre öncede “Ölümle burun buruna gelmedik ama kafa kafaya çok verdik” yazısını paylaştı.

Dursun Efe Tutuş’un cenazesi Alaplı Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, jandarma ekipleri yaşanan boğulma olayı ile ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

BOĞULMAK ÜZERE OLAN OĞLUNU KURTARDI KENDİ BOĞULDU

Zonguldak’ın Çaycuma İlçesi’nde, Filyos Irmağı’na giren 35 yaşındaki Raşit Özat, boğulmak üzere olan oğlu 11 yaşındaki Berat’ı kurtardıktan sonra akıntıya kapıldı. Devrek İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Raşit Özat’ın cesedi, olaydan 4 saat sonra bulundu.

İlçeye bağlı Saltukova Beldesi’ndeki köprü altında Filyos Irmağı’nda balık tutan Raşit Özat, serinlemek için ırmağa giren oğlu Berat’ı batıp çıkarken görünce tereddüt etmeden suya atladı. Raşit Özat, boğulmak üzere olan oğlunu sudan çıkararak sığ yere götürürken bu sırada kendisi akıntıya kapıldı. Özat’ın gözden kaybolması üzerine olay yerine itfaiye, jandarma ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri yönlendirildi. Yaklaşık 4 saat süren bir çalışma sonucu Özat’ın cansız bedenine ulaşıldı. Ekipler tarafından kıyıya çıkarılan Özat’ın cesedi, cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından Çaycuma Devlet Hastanesi morguna konuldu. Eşinden ayrı yaşadığı öğrenilen 2 çocuk babası Özat’ın ölüm haberini alan yakınları sinir krizi geçirdi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

SERİNLEMEK İÇİN SUYA GİREN ÇOCUK BOĞULDU

Muş'un Bulanık ilçesinde serinlemek için baraj göletine giren 7 yaşındaki çocuk boğularak hayatını kaybetti. Bir çocuk da boğulmaktan son anda kurtarıldı. Ramazan Bayramı dolayısıyla Çanakkale'den annesiyle Bulanık ilçesine bağlı Olurdere köyündeki dedesini ziyarete gelen Murat Yapıcı, arkadaşlarıyla Somun mezrasında Alpaslan-1 Baraj Göleti'ne girdi. Yapıcı, bir süre sonra akıntıya kapılarak, kıyıdan uzaklaştı. Kendinden yaşça büyük olan Özgür Çelik, Murat Yapıcı'nın yanında bulunan bir çocuğu boğulmaktan son anda kurtarırken, 7 yaşındaki Murat'a yardım edemedi.

Durumun haber verilmesi üzerine olay yerine gelen Muş İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, bölgede arama çalışması başlattı.

AFAD ekipleri ve köylülerin birlikte arayışları sonuç veremeyince devreye balık adamlar girdi. Van Emniyet Müdürlüğüne bağlı dalgıç ekibi alanda çalışma yaptı. Dalgıçlar çalışma öncesinde bir çocuğu boğulmaktan son anda kurtaran 12 yaşındaki Özgür Çelik'ten bilgi aldı. Arkadaşının boğulduğu yeri taş atarak gösteren Özgür Çelik, ekiplerin çalışmalarını kolaylaştırdı. Arama çalışmaları sırasında minik Murat'ın yakınları fenalık geçirdi. Yaklaşık 4 saatlik su altı aramasının ardından 7 Yaşındaki Murat Yapıcı'nın cesedine ulaşıldı. (İHA)

TEKİRDAĞ'DA DENİZE GİREN 3 KİŞİ BOĞULDU, BİR KİŞİ KAYIP

Tekirdağ’da aileleriyle birlikte sahile giden 22 yaşındaki Nedim Tunç, 17 yaşındaki Rıza Çavuşoğlu Barbaros Mahallesi’nde, 22 yaşındaki Ersin Çoban ise Kumbağ da girdikleri denizde boğularak hayatını kaybetti. Dalgalar arasında kaybolan 16 yaşındaki Umutcan Şener ise Sahil Güvenlik ve dalgıç polis ekiplerinin aramalarına rağmen henüz bulunamadı. Ölen Rıza’nın babası Orhan Çavuşoğlu’nun oğlunun cansız bedeni başında gözyaşı dökmesi yürekleri burktu.

Marmara Denizine kıyısı olan Süleymanpaşa İlçesi’ne bağlı Barbaros Mahallesi’nde tatilciler sıcak havada sahillere akın etti. Barbaros Mahallesi Topağaç mevkiinde aileleriyle birlikte denize giden Umutcan Şener, Rıza Çavuşoğlu ve Nedim Tunç bir süre denizde yüzdükten sonra kayboldu. İhbar üzerine gelen Sahil Güvenlik ve Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Deniz Şubesi, Sualtı Grup Amirliği ekiplerince arama çalışması başlatıldı. Yaklaşık bir saat süren çalışmaların ardından Nedim Tunç ile Rıza Çavuşoğlu’nun cansız bedenleri kıyıdan 300 metre açıkta dalgıç polis ekiplerince bulundu.

OĞLUNUN CESEDİ BAŞINDA AĞLADI

Kıyıya çıkarılan çocuklardan Rıza Çavuşoğlu’nun babası Orhan Çavuşoğlu, oğlunun cansız bedeni başında oturarak uzun süre gözyaşı döktü. Jandarma ekiplerince teselli edilmeye çalışan babanın hali, çevrede çalışmaları izleyenlerin yüreklerini burktu.

HALEN ARANIYOR

Topağaç mevkiinden denize giren ve kaybolan Umutcan Şener’in bulunması için Sahil Güvenlik ve dalgıç polis ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

CESEDİ KIYIYA VURDU

Kumbağ Mahallesi Güldal plajından denize giren Ersin Han Çoban, bir süre sonra denizde boğuldu. İhbar üzerine gelen ekiplerce aranmasına başlanan Çoban’ın cesedi kısa bir süre sonra kıyıya vurdu. Savcılık ve jandarma ekiplerinin incelemesinin ardından boğularak ölen Çoban, Tunç ve Çavuşoğlu’nun cesetleri otopsi için Tekirdağ Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Deniz polisi boğulma olaylarının ardından tekneyle kıyıyı gezerek dalgaların tehlikeli olduğunu ve denize girenlerin dikkatli olmalarını isteyen duyurular yaptı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!