Yüzleşme

Güncelleme Tarihi:

Yüzleşme
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2001 00:00

Haberin Devamı

Yüksek gişe hasılatlarının aranan oyuncusu Sylvester Stallone, uzun süre uzak kaldığı beyaz perdeye şehrin karanlık bölgelerinde kardeşinin katilini arayan yalnız bir adamı oynadığı Yüzleşme filmi ile dönüyor.

JACK Carter tüm yaşamını başka insanlar için birşeyler toplayarak geçirmiştir. Kimilerinin borçlarını tahsil etmiş, kimilerinin birtakım işlerini halletmiş, kimileri için de çeşitli cezalar uygulamıştır. Las Vegas'ta yalnız bir hayat süren Jack bir gün kardeşinin bir kazada öldüğü haberini alır. Cenazeye katılmak üzere soluğu doğup büyüdüğü yer olan Seattle'da alır. Jack bu yolculuğu ayrıca geçmişte ailesiyle yaşadığı sorunlarla yüzleşebilmek için de bir fırsat olarak görmektedir. Seattle'da kardeşinin karısı ve kızı ile görüşür. Jack kardeşinin ölümüyle ilgili bulguları değerlendirdikçe bunun bir kaza olmadığını anlar.

Slyvester Stallone, Yüzleşme (Get Carter) isimli bu aksiyon-gerilimle beyazperdeye geri dönüyor. 1971'de çekilen aynı adlı İngiliz filminin yeniden çevrimi olan Yüzleşme'nin diğer oyuncuları Miranda Richardson, Rachael Leigh Cook, Michael Caine, Alan Cumming, Mickey Rourke ve Gretchen Mol. Geçtiğimiz yıl The Cider House Rules'la en iyi yardımcı erkek oyuncu dalında Oscar kazanan Michael Caine, Yüzleşme'nin orijinal versiyonunda Jack Carter'ı canlandırmıştı. Bu yeni versiyonunda ise onu Carter'ın kardeşinin işlettiği kulübün sahibi olarak izleyeceğiz.

Yüzleşme'nin yönetmenlik koltuğunda Stephen T. Kay oturuyor. Bu Kay'in ikinci yönetmenlik çalışması.

Genç senaryo yazarı David McKenna ise bundan öne American History X'in senaryosuna imza atmıştı. McKenna, Yüzleşme'nin senaryosunu Ted Lewis'in Jack's Return Home adlı romanından uyarladı.

40 milyon dolarlık bir bütçeyle çekilen Yüzleşme ABD'de gösterime girdiği ilk haftasonunda 6.6 milyon dolarlık bir hasılat yaptı. Avrupa'daki pek çok ülkeden önce izleme fırsatı bulacağımız filmin çekim mekanları Las Vegas, Seattle ve Kanada'nın Vancouver kenti.

Filmin yapımcılarından Mark Canton senaryoyu Slyvester Stallone'ye verirken onun bu hikayeyi seveceğini tahmin ediyormuş. Ünlü aktör senaryonun tam halini aldığı günün ertesi günü ona gelerek ‘‘Bu bir süredir gördüğüm en iyi şey. Bunu yapmak istiyorum.’’ demiş.Canton, Yüzleşme'nin sıradan bir aksiyon filmi olmadığını belirtiyor ve filmin aile, ahlaki değerler, yaşamda elde edilen ikinci şanslar gibi pek çok kavramı masaya yatıran bir drama olduğunu söylüyor.

Film için kilo aldı

Bugün 54 yaşında olan filmin başrol oyuncusu olan Slyvester Stallone, Yüzleşme'deki rolü için oldukça fazla kilo aldı. Aksiyon filmlerinin usta oyuncusu senaryosunu da yazdığı bundan sonraki filmi Driven'da orta yaşlı bir otomobil yarışçısını canlandıracak. Ünlü aktörün Yüzleşme ile ilgili sorulara verdiği yanıtlar ise şöyle:

Orijinal Yüzleşme karanlık bir film. Çok fazla değişiklik yaptınız mı?

Hala karanlık bir film. Michael Caine'in karakteri ile benim karakterim arasındaki fark Caine'in yaşamını değiştirmeyi gerçekten umursamaması ve ahlak anlayışını sorgulamaması. Benim anlatmak istediğim hikaye bu değil. Bu yüzden ben de, tamam Michael Caine'in karakterine benziyor ama kardeşinin ailesiyle ilgilenmenin getirdiği sorumlulukla yüzleştiğinde kendisini ‘‘Tanrım insan olmak için bir fırsatım var!’’ derken bulmalı diye düşündüm.

Bu bir aksiyon filmi mi?

Ben bir tepki filmi derdim. Bununla baştaki 20-30 dakikada karakterin oluşturulmasını kastediyorum. Yola daha sonra koyuluyor. Fakat, ‘‘Tamam, şimdi bir araba çarpışma sahnesine ihtiyacımız var’’ şeklinde formüllenebilecek bir film de değil. Fazlasıyla dramayı küçük aksiyonlarla harmanlayan bir film bu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!