Yüz kişinin katilleri yüz parça edilecek

Güncelleme Tarihi:

Yüz kişinin katilleri yüz parça edilecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2000 00:00

Haberin Devamı

Kısasa kısas ceza

Pakistan'da 100 çocuk öldüren seri katil ile suç ortağına hakim şeriata uygun ceza verdi: Katiller, zincirle 100 kez boğulsun, cesetleri 100 parçaya bölünsün, asite atılsın.''

PAKİSTAN tarihinin en tüyler ürpertici cinayetlerinin kahramanı olan ve tam 100 çocuğu boğarak öldürüp, cesetlerini parçalara ayırdıktan sonra bir asit fıçısına atan Cavid İkbal ile suç ortağının yargılanması dün sonuçlandı. Katilleri yargılayan Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı, iki caniyi, kısasa kısas ölüm cezasına çarptırdı. Ayrıca 700 yıl hapis de verilen bu iki katilin ölümü, öyle pek kolay olmayacak.

Kurban aileleri seyredecek

Tam 100 ayrı cinayetten suçlu bulunan katiller, Yargıç Allah Bakş Ranja'nın kararına göre, kurbanları gibi, önce demir bir zincirle boğularak öldürülecek. Ardından cesetleri 100 parçaya ayrılacak, sonra da asite atılacak. Yargıç infazın Lahor'daki bir parkta ve talihsiz çocukların ebeveynlerinin gözleri önünde gerçekleşmesini de istedi.

Kararı gülerek karşıladı

Yargıç, İkbal'in 17 yaşındaki suç ortağı Sacid Ahmed'i de ölüm cezasına çarptırdı. Katillerin öteki iki yardımcısı ise 14 yıl hapis yedi. Sıkı güvenlik önlemleri alınan, tıklım tıklım dolu mahkemede suçlular ölüm kararı karşısında gülümsediler. Seri katil İkbal'in konuşma girişimi ağzını kapatan bir polis tarafından engellendi.

Bakan: Böyle ceza olamaz

Ancak Pakistanlı yargıcın aldığı bu karara, İçişleri Bakanı Moinudeen Haider itiraz etti. Bakan Moinudeen, ülkesinin İnsan Hakları Komisyonu anlaşmalarına imza attığını hatırlattı ve bu tür cezalara izin verilemeyeceğini ve bir üst mahkemede itiraza gidilebileceğini söyledi.

Mektup yazıp itiraf etti

Cani Cavid İkbal, polise bir mektup yazarak cinayetlerini itiraf etmişti. Katil, kurbanlarını yoksul, dilenci, kimsesiz çocuklardan seçiyordu. Polis, katilin evinde içinde iki ceset olan bir fıçı, çocuk fotoğrafları ve elbiseleri bulmuştu. Cinayetleri, polisin kendisini gözaltına alıp, dövmesine misilleme için işlediğini de söyleyen katil, bir süre sonra suçlamaları inkar etti ve ‘‘Hepsini ilgi çekmek için uydurdum’’ dedi.

Ölmeye hazırım

Doğrudan polise değil, bir gazete bürosuna giderek teslim olan 38 yaşındaki Cavid İkbal, ‘‘Bu dünyadan nefret ediyorum, yaptığımdan utanmıyorum ve ölmeye hazırım. Teslim olmasaydım gerçek gün ışığına çıkmazdı’’ demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!