Yuvada terbiye dayağı

Güncelleme Tarihi:

Yuvada terbiye dayağı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 1998 00:00

Haberin Devamı

Bahçelievler Şeyh Zayed Çocuk Yuvası eski Müdürü Fikret Gürsoy, sağır-dilsiz ve kalp hastası çocukları sopa ve pencere pervazı ile dövmekten suçlu bulundu. Dayak iddiası kurum çalışanlarınca ve doktor raporlarıyla doğrulandı.

Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağlı Bahçelievler Şeyh Zayed Çocuk Yuvası eski Müdürü Fikret Gürsoy, sağır-dilsiz ve kalp hastası çocukları sopa ve pencere pervazı ile dövmekten suçlu bulundu. Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'nca hazırlanan 30 sayfalık raporda ‘dayak’ iddiası kurum çalışanlarınca ve doktor raporlarıyla doğrulandı.

Gürsoy hakkında hazırlanan 30 Nisan 1997 tarihli tutanakta, Fikret Gürsoy 20.30 sıralarında Fatma Akbulut, Can Pendikli, Aşkın Türk, Bahar Davun, Pelin Çevikaş, Saniye Türkmen, Meral Onan, Cannur Yankaya adlı çocukları gece bekçilerinden habersiz odasına çağırdı. Bir süre sonra kalp hastası Can Pendikli ağlayarak ve koşarak odadan çıktı. Pendikli’nin yüzünü morarmış olduğunu fark eden nöbetçi amir Abdullah Karatay, Fikret Gürsoy'u uyardı. İçeriye girdiğinde odada bulunan çoçukların sıraya dizilmiş ve ağlar vaziyette gördü. Çocuklara çok köşeli cam pervazı bir sopayla vurulduğu tespit edildi' denildi. İddialar üzerine müfettişlerin hazırladığı rapor, soruşturma için Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'na gönderildi. Dayak iddilarının doktor raporlarıyla da doğrulandığı ifade edilen müfettiş raporunda çocukların sistematik bir şekilde dövüldüğü vurgulandı. Ancak bu rapora rağmen Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı, Gürsoy hakkında sadece ‘terbiye hakkını kötüye kullanma’ suçundan 1.5 yıl hapis istedi.

Daha önce Din ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği yapan Gürsoy'un, bu iddialara rağmen olaydan kısa bir süre sonra Esenler Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü olarak çalıştığı, son olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Su Ürünleri Bölümü'nde görevlendirildiği öğrenildi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!