Yurtta kar, kıyamet...

Güncelleme Tarihi:

Yurtta kar, kıyamet...
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2000 00:00

Haberin Devamı

Çadırlar donuyor

KARAKIŞ yurdun böyük bölümünde yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Deprem bölgesi Bolu'da çadırkentler kar altında bulunurken, iki günden beri kar yağışının devam ettiği Doğu, Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerinde 1000'den fazla köy yolu ulaşıma kapandı. Başkent'te 2 gündür etkisini sürdüren kar yağışı ise ulaşımı olumsuz etkiliyor. Ankara'da okullar dün tatil edildi.

DEPREMZEDE PERİŞAN

Deprem bölgesinde hafta sonu başlayan ve pazartesi günü de aralıklarla devam eden kar, dün sabahtan itibaren durdu. Güneşli havaya rağmen, çadırkentlerin kar altında bulunduğu Bolu'da, depremzedeler dondurucu soğukta yaşam mücadelesi veriyor. Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının aralıklarla süreceğini, hava sıcaklığının geceleri sıfırın altında seyredeceğini söylediler. Kocaeli ve Sakarya'da kar yağışının etkisini kaybetmesine karşın, dondurucu soğuk etkili oluyor. İzmit Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, cuma gününden itibaren kar yağışının yeniden etkili olacağını ve Şeker Bayramı sonrasına kadar süreceğini söylediler. Depremzedeler, tüpgaz dağıtımının yetersiz olduğunu söylerken, Sakarya Valiliği daha önce haftada bir verilen tüplerin 4 günde bir verileceğini açıkladı.

ANKARA KARA TESLİM

Başkent'te hafta sonu başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı, ulaşımı olumsuz etkiliyor. Ana arterler ve bulvarlarda yağışın etkisiyle meydana gelen buzlanma, trafik kazalarına neden oldu. Sabah saatlerinden itibaren 50'yi aşkın maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.

İÇ ANADOLU'DA KAR

Yurdun iç kesimi de karakıştan nasibini aldı. Kayseri ve Sıvas'da önceki gece başlayan ve aralıklı olarak devam eden kar yağışı yüzünden 400 köy yolu ulaşıma kapandı. Kayseri kent merkezinde kar kalınlığı 6, Erciyes'te ise 20 santime ulaştı.

638 KÖY YOLU KAPANDI

Samsun'da gece yarısından itibaren tipi halinde başlayan kar yağışı nedeniyle kentin ilçelerine bağlı toplam 638 köy yolu ulaşıma kapandı. Başalan, Cumhuriyet, Hacınayipli, Göbekli, Bozarmut, Düzardıç, Ambarpınar, Hacıköse, Düzören, Uluçayır, Yayla, Fındıcak ve Gölalan köylerindeki okullar, kar nedeniyle tatil edildi. Asarcık- Samsun ve Çarşamba- Ayvacık karayolundaki kar kalınlığının bir metreyi bulması üzerine bu ilçelerle ulaşım kesildi. Ordu'da 73, Sinop'ta 48, Tokat'ta 86, Amasya'da 23 ve Çorum'da 26 köy yolu, dün geceden bu yana etkili olan kar yağışı nedeniyle kapandı. Kar kalınlığı kent merkezlerinde 10 santimi, yüksek kesimlerinde ise bir metreyi aştı. Doğu Karadeniz'de 536 köy yolu ulaşıma kapandı. Sahil kesimlerinde zaman zaman karla karışık yağmur görülürken, yüksek kesimlerde hava sıcaklığı -3 dereceye kadar düştü. Kar kalınlığının Gümüşhane il merkezinde 10, Artvin kent merkezinde ise 4 santime ulaştığı bildirildi. Bölgede kar yüzünden çok sayıda trafik kazası meydana geldi.

KONYA'DA OKULLAR TATİL

Ege bölgesinin iç kesimleri ve Göller bölgesi'nde de kar yağışı etkili oldu. Isparta kent mekezinde kar kalınlığı 6, Senirkent'te 10, Davraz Dağı'nda da 25 santime ulaştı. Konya'nın Hüyük, Cihanbeyli, Kadınhanı, ve Ilgın İlçeleri'nde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar iki gün, Akşehir İlçesi'nde ise 4 gün süreyle tatil edildi. Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü yetkilileri, 5 ilçede 55 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu bildirdi. Aksaray Hasandağı'nda kar kalınlığı 95 santimi buldu.

UÇAK SEFERLERİ İPTAL

Kar yağışının getirdiği olumsuz hava koşulları nedeniyle Konya-İstanbul-Konya ve Samsun-İstanbul-Samsun arasındaki uçak seferleri de iptal edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!