Yurtdışı nasıl yazılır? Yurt dışı TDK'ya göre bitişik mi ayrı mı yazılır?

Güncelleme Tarihi:

Yurtdışı nasıl yazılır Yurt dışı TDKya göre bitişik mi ayrı mı yazılır
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2020 14:54

'Yurt dışı', bir halkın kültürü ve uygarlığını oluşturan toprak parçasının sınırları dışında, anlamına gelmektedir. Bazen bitişik bazen de ayrı yazımına belirsiz kaynaklar üzerinden denk gelebilmek mümkündür. Dolayısıyla kelimenin yazımı da merak edilebilmektedir. Peki yurtdışı nasıl yazılır? Bitişik mi, ayrı mı yazılır?

Haberin Devamı

Kelimenin doğru yazımı 'yurt dışı' olmaktadır. Bazı belirsiz kaynaklarda bitişik yazımına yer verilirken, bazı kaynaklarda da ayrı yazımı bulunur. Ancak Türkçe Sözlük kaynak olarak ele alındığında doğru yazımı yurt dışı olmaktadır.

Yurtdışı Nasıl Yazılır?

Belirtildiği üzere kelimenin doğru yazımı ayrı şekliyle, yurt dışı olmaktadır. Sadece Türkçe Sözlük kaynak olarak yer almayıp, pek çok kaynakta da doğru yazımın ayrı olduğu bilgisi yer almaktadır. Şayet tek kaynak TDK Sözlüğü olursa da doğru yazıma dair bilgi kesin olarak TDK Sözlüğünde yer alır.

Yurt Dışı TDK

TDK'ya göre kelimenin doğru yazımı 'yurt dışı' olmaktadır. Sözlükte aratılan kelime bitişik vaziyette yer aldığında sonuç bulunmamaktadır. Dolayısıyla bitişik haliyle kullanılan kelime, Türkçe Kullanım Kılavuzu'na göre geçersiz sayılmaktadır.

Haberin Devamı

 TDK Sözlüğünde yurt dışı kelimesi;

- Yurt sınırları dışında olan (Sıfat).

- Yurt sınırları dışındaki her yer (İsim) anlamı ile yer almaktadır.


Yurt Dışı Bitişik mi, Ayrı mı Yazılır?

Kelimenin doğru yazımına da anlamının ifade edildiği kısımların başında yer verilmiştir. Kelimenin doğru yazımı ise örnek bir cümle içerisinde şu şekilde yer almaktadır.

'' Yurt dışı hayalleri bizim için rüyadan ibarettir.''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!