Yurt ve kredi başvuruları 23 Temmuz'da başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Yurt ve kredi başvuruları 23 Temmuzda başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2001 12:32

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı yurtlarda barınmak, kurumdan öğrenim veya katkı kredisi almak isteyen ara sınıf öğrencilerinin başvuruları, 23 Temmuz 2001 Pazartesi başlayacak.

Haberin Devamı

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü, öğrencilerin başvurularını dağıtım kabul bürolarından alınacak müracaat kılavuzu ile yapacaklarını açıkladı.
PTT ile yapılan başvuruların kabul edilmeyeceği ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

* Yurtlarda barınmak, öğrenim veya katkı kredisi almak isteyen ara sınıf öğrenciler 23 Temmuz 2001 Pazartesi - 3 Ağustos Cuma arasında başvuruda bulunabilecek.

* 17 Eylül 2001 başlayacak yurtta barınma hizmetinden yararlanmak için asil listeden hak kazanan öğrenciler, 13 Eylül - 26 Eylül arasında kayıt yaptırabilecek.

* Yedek listeler her beş günde bir bölge müdürlüklerinin bulunduğu illerde bölge müdürlüklerince, bölge müdürlüğünün bulunmadığı yerlerde ise yurt müdürlüklerince ilan edilecek.

* Ön kayıt, özel yetenek, sınavıyla yüksek öğretim programına girecek öğrenciler ile yüksek lisans doktora öğrencileri, öğrenim ve katkı kredileri ile yurt başvuruları 1-10 Ekim tarihleri arasında yapılacak.

* Kurum yurtlarında kalmakta iken okulunu süresi içerisinde bitirememiş öğrencilerin başvuruları ise 17 Eylül-3 Ekim tarihleri arasında kabul edilecek. Bu öğrenciler, başvurularını daha önce kaldıkları yurt müdürlüklerine yapabilecek.

* 2001-2002 öğretim döneminde üniversiteye girmeye hak kazanarak bir yurtta kalmak, ya da öğrenim kredisi almak isteyen gençler ise, ÖSYM tarafından kendilerine gönderilen tercih formunun arka yüzünde bulunan kılavuz formu dolduracak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!