Yurt kayıtları yarın sona eriyor

Güncelleme Tarihi:

Yurt kayıtları yarın sona eriyor
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 25, 2001 14:35

Haberin Devamı

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (Yurt-Kur) bağlı yurtlara, asıl listeden yerleşmeye hak kazanan öğrencilerin kayıt işlemleri, yarın sona eriyor.

Kayıt işlemlerinin tamamlanmasının ardından, yurtlardaki boş yataksayısına göre belirlenecek yedek listeler, 28 Eylül Cuma gününden itibaren ilan edilmeye başlanacak. Yedek listeler 5 günde bir, bölge müdürlüklerinin bulunduğu illerde bölge müdürlüklerince, bölge müdürlüklerinin olmadığı illerde ise yurt müdürlüklerince ilan edilecek. 

Bu arada, yurtlara ilk defa kayıt yaptıracak öğrencilerin, kayıt sırasında toplam 204 milyon lirayı hazır bulundurmaları gerekiyor. Bu öğrencilerden 120 milyon lira depozito, 72 milyon lira 3 aylık yurt ücreti, 6 milyon lira bağış, 6 milyon lira da diğer işlemler için isteniyor.

Özel yetenek sınavıyla bir yükseköğretim programına girecek öğrenciler ile master ve doktora öğrencileri, öğrenim kredisi, katkı kredisi ve yurt için 1-10 Ekim 2001 tarihleri arasında başvuruda bulunabilecekler.

Kurum yurtlarında barınmaktayken, üniversitede okuduğu bölümü normal süresi içinde bitiremeyen öğrencilerin, 17 Eylül'de başlayan yurt başvuruları ise sürüyor. Bu durumdaki öğrencilerin başvurusu, 3 Ekim 2001'e kadar kabul edilecek.

Öte yandan, devlet yurtlarında barınma hakkı kazanamayan veya üniversite yurtlarına giremeyen öğrenciler, özel yurtlara başvurabilecekler. Ancak, bu durumdaki öğrencilerin herhangi bir sorunla karşılaşmamaları için, başvuracakları yurtlar konusunda sağlıklı bilgi edinmeleri gerekiyor.

Özel yurtlarda kalmak isteyen öğrenciler, adres ve telefona ulaÅŸabilmek için milli eÄŸitim müdürlüklerine baÅŸvurarak, yardım isteyebilecekler. Özel yurtların telefonlarına ve adreslerine, Milli EÄŸitim Bakanlığı'nın ''www.meb.gov.tr'' internet adresinden de ulaşılabiliyor.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!