Yüreklere 3 kor düştü

Güncelleme Tarihi:

Yüreklere 3 kor düştü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2012 00:00

Tunceli’nin Alacık köyünde yapılacak jandarma karakolu için yol açma çalışmasında bir şirkete ait şantiyeyi koruyan birliğe, PKK’lı teröristlerce dün saat 01.00 sıralarında saldırı düzenlendi.

Haberin Devamı

PKK’lıların açtığı ilk ateşte bir astsubay, bir onbaşı ve bir er şehit oldu. Yoğun sis ve yağmurdan yararlanarak kaçmaya başlayan teröristlerle güvenlik güçleri sabah saatlerine kadar çatıştı.

TUNCELİ merkeze 30 kilometre uzaklıktaki Alacık köyünde yapılacak jandarma karakolu için bölgede yol açma çalışması yapan özel bir şirkete ait şantiyeyi koruyan, 2200 rakımlı Zel Dağı’nın eteklerinde konuşlu birliğe dün saat 01.00 sıralarında PKK’lı teröristlerce uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Yağmur ve yoğun sisten yararlanan teröristler, birliğe 3 aynı noktadan uzun namlulu silahlarla saldırdı. İlk ateşte Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Yıldırım Akbulut (23), Jandarma Onbaşı Mehmet Coşkun Kılıç (21) ile Jandarma Er İlhan Zerender, şehit oldu.
Konuşlu birlikte bulunan diğer askerler, PKK’lıları yoğun ateş altına alırken, teröristler kaçmaya başladı. Güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışmalar aralıklarla sabaha kadar devam ederken, saat 03.00 sıralarında Sikorsky helikopterler ve özel eğitimli komandolar ile 2 Kobra helikopter bölgeye sevk edildi. Ancak helikopterler yoğun yağmur ve sis nedeniyle defalarca denemelerine rağmen iniş yapamadı.

İŞTE ÇATIŞMANIN YAŞANDIĞI BÖLGE / WEB TV

İlk ışıkla top atışı

Haberin Devamı

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte çatışma alanına en yakın olan Şehit Mehmet Jandarma Karakolu’ndan PKK’lı teröristlerin bulunabileceği alanlara yoğun top atışı gerçekleştirildi. Ancak olumsuz hava koşulları nedeniyle termal kameralarla sağlıklı görüntü alınamadığı öğrenildi. Karakoldan operasyon bölgesine de karadan çok sayıda zırhlı araçlarla askerler sevk edildi. Bu arada Tunceli kent merkezine yakın 2 ayrı noktada önceki gece saat 23.00 sıralarında termal kameralarla 2 ayrı PKK’lı grup tespit edildi. Teröristlerin kent merkezine sızmalarını önlemek için tüm polis birimleri uyarıldı. Özel Harekât Şube Müdürlüğü’nde görevli polisler gece göreve çağırılırken, yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Şırnak’ta operasyon

Şırnak’ta önceki gece yol kenarında pusu kuran PKK’lı teröristlerin uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırıda Şırnak Emniyet Müdürlüğü Özel Harekât Şube Müdürü İrfan Olcar ile bir polis memurunun yaralanmasının ardından geniş çaplı operasyon yapıldı. Operasyonda, saldırıyı düzenleyen teröristlerle yeniden çatışma çıktı, 2 PKK’lı öldürüldü. Kaçan diğer teröristleri etkisiz hale getirmek için geniş çaplı operasyonlar sürdürülüyor. PKK’lıların saldırısında yaralanan Özel Harekât Şube Müdürü İrfan Olcar’ın durumunun kritik olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

POLİSLERİ YARALAYAN İKİ TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

ŞIRNAK'TA ÖZEL HAREKATA PUSU: 2 POLİS YARALI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!