Yürek yaktı

Güncelleme Tarihi:

Yürek yaktı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2015 23:50

Şırnak’ın Cizre ve Diyarbakır’ın merkez Sur ilçelerinde PKK’lı teröristlerce şehit edilen Jandarma Astsubay Mehmet Burak Demirci, Uzman Çavuş Halil Karakuşoğlu ile Özel Harekât Polisi Mustafa Katırlı dün gözyaşlarıyla son yolculuklarına uğurlandı. Şehit Demirci’nin tabutuna 1.5 aylık oğlunun battaniyesi serildi.

Haberin Devamı

ŞIRNAK’ın Cizre ilçesinde önceki gün otomobil tamircisine giderken PKK’lı teröristlerce otomatik silahlarla ateş açılması sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Mehmet Burak Demirci ile Jandarma Uzman Çavuş Halil Karakuşoğlu için dün Şırnak’taki 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Törenin ardından şehitler memleketlerine uğurlandı. Askeri helikopterle Osmaniye’nin Düziçi ilçesine getirilen şehit Mehmet Burak Demirci’nin cenazesi, önce Uzunbanı Mahallesi’ndeki baba evine götürüldü. Şehidin cenazesi helallik alınmasının ardından namazın kılınacağı İrfanlı Camisi’ne getirildi. 4 yıl önce astsubay olan evli ve 1 çocuk babası şehidin yakınları, Türk bayrağına sarılı tabutun baş kısmına şehidin 1.5 aylık oğlu Selahattin’in battaniyesiyle bir eşarp örttü. Şehidin polis olan eşi Hümeyra Demirci tabuta sarılıp “Kuzum seni çok seviyorum. Bizi bırakıp nereye gidiyorsun?” diyerek ağıt yaktı. 

Haberin Devamı

YİNE ŞEHİT VERİRİZ

Şehit Karakuşoğlu ise Gaziantep’in Nizip ilçesinde toprağa verildi. Törene Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de katıldı. Şimşek’e teşekkür eden şehidin ağabeyi emekli Astsubay Şıh Müslüm Karakuşoğlu, “Vatan sağ olsun. Gerekirse bu vatan için yine şehit veririz” dedi. Karakuşoğlu’nun 18 yıldır asker olduğu ve 2 yıldır Cizre ilçesinde görev yaptığı öğrenildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!