Yunanlılar can yeleği giydirip ölüme attı

Güncelleme Tarihi:

Yunanlılar can yeleği giydirip ölüme attı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2002 01:49

Bodrum'dan İstanköy Adası'na geçerken yakalanan, Eritreli 4 kaçağı Yunanlılar denize attı. Erkek mülteci boğulurken, 3 kız, yarı baygın halde sahile ulaşmayı başardı.

Bodrum'dan yasadışı yollarla Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'na geçmek isteyen Eritreli 3'ü kız 4 üniversite öğrencisi, Yunan güvenlik güçlerince yakalandıktan sonra can yeleği giydirilerek denize atıldı. Mültecilerden biri boğuldu.

Kurtulan kızların ifadesine göre, Eritreli 40 kişilik bir grup, üç gün önce geldikleri Bodrum'dan bir balıkçı teknesiyle İstanköy'e gitti, ancak Yunan askerlerine yakalandı. Kaçaklardan 3'ü kız 4 kişi, perşembe gecesi Yunan Sahil Güvenlik botuyla uluslararası sulara getirildi. Can yeleği giydirilen Asmara Üniversitesi öğrencisi kızlar ve erkek arkadaşları, denize atıldı. Soğuk ve fırtınalı havada tam 5 saat dalgalarla boğuşan gençler birbirini de kaybetti. Kızlardan Melina Meles (24), dün sabaha karşı Akyarlar Köyü Akçabük Mevkii'nde yarı baygın halde sahile ulaştı. Meles'in çığlıkları üzerine olayı öğrenen jandarma arama çalışması başlattı.

Tekmeleyip suya attılar

Yaklaşık bir saat sonra Meles'in nişanlısı Miki Cheber'in (25) cesedi sahilde bulundu. Chlebah Ebolette (21) ile Marine Casberg de (22) birer saat arayla yarı baygın halde sahile ulaştı. Tedavi altına alınan kaçak kızlar, yaşadıkları dehşeti şöyle anlattı:

‘‘Yunan askerleri bizi yakalayıp hapse attı. Gece, Türkiye'ye iade edeceklerini söyleyerek sadece dördümüzü tekneye bindirdiler ve can yelekleri giydirdiler. Karanlıkta bilmediğimiz bir yerde bizi denize atmak istediler. Direnince tekmeleyip suya ittiler, sonra da gözden kayboldular. Su çok soğuktu, dev dalgalar vardı. Sahile nasıl ulaştığımızı bile bilmiyoruz.’’ Çalışmak için Avrupa'ya gitmek istediklerini anlatan Eritreli üniversite öğrencisi kızlar, farklı yerlerde birer saat arayla bulunmalarına karşın aynı ifadeyi verdi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!