Yunanistan'dan karşi atak

Güncelleme Tarihi:

Yunanistandan karşi atak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 1997 00:00

Başbakan Mesut Yılmaz'ın AB üyeliği için İtalya ve İspanya'da yaptığı girişimlere Yunanistan Başbakanı Kostas Simitis karşı kampanya ile yanıt verdi.
Haberin Devamı

12 Aralık tarihindeki AB Lüksemburg Zirvesine iki hafta kala atağa geçen Simitis öncelikle Türkiye'yi destekleyen İngiltere Başbakanı Tony Blair ile Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac'ı ikna etmeye çalışıyor. Yunanistan Başbakanı, Türkiye'nin sulandırılmış bir Avrupa Konferansı'na bile katılmasını engellemek istiyor.

Simitis dün Londra ve Paris turuna çıkarken Yunan Dışişleri Bakanı Teodoros Pangalos ile yardımcısı Papandreu, AB kamuoyunu etkilemek için CNN ve BBC'ye demeçler vererek kampanyaya katıldı.

AB Dönem Başkanı ve Lüksemburg Başbakanı Juncker İstanbul'da Başbakan Mesut Yılmaz'ı sulandırılmış Avrupa Konferansı'na katılmak için ikna etmeye çalışırken Simitis Londra'da İngiltere Başbakanı Tony Blair ile masaya oturdu. Simitis, Blair'den hem Türkiye'nin Avrupa Konferansı'na alınmaması, hem de Kıbrıs'ın tam üyeliği için destek istedi. Türkiye konusunda Blair'i ikna edemeyen Simitis Kıbrıs için istediği desteği aldı. Ocak ayında AB Dönem Başkanlığını üstlenecek olan Blair sorun çözülmese de Kıbrıs'ın AB ile tam üyelik müzakerelerinin başlayacağı konusunda güvence verdi.

Londra'nın ardından pazartesi günü Paris'e geçecek olan Simitis Fransa Cmuhurbaşkanı Chirac'la buluşacak. Simitis'in Paris'teki BAB zirvesine katılacak olan Alman BaşbakanıHelmut Kohl ve öteki AB liderleriyle görüşmesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!