Yunanistan'dan bir ayıp daha

Güncelleme Tarihi:

Yunanistandan bir ayıp daha
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2012 16:44

Geçmişte terörist başı Abdullah Öcalan'ı saklayan Yunanistan, bu kez de örgütün liderlerinden Murat Karayılan’ın yazdığı “Bir Savaşın Anatomisi” isimli kitabın tanıtımının, Savunma Bakanlığı’na ait bir müzede yapılmasına izin verdi.

Haberin Devamı

Terörist başı Öcalan’ın yakalanmadan önceki Yunanlı koruması ve eski ajan Savvas Kalenderidis, Karayılan’ın yazdığı “Bir Savaşın Anatomisi” kitabını Yunanca'ya çevirdi. Kitabın tanıtımı ise Yunanistan Savunma Bakanlığı’na ait Savaş Müzesi’nin amfisinde yapıldı. Türkiye’nin Atina Büyükelçiliği'nin tepki gösterdiği olaya Yunan Dışişleri de kayıtsız kalmadı.

Kitabın müzede tanıtımının yapılmasının ardından Yunanistan Dışişleri Bakanlığı ilk kez çok açık bir şekilde PKK’nın terör örgütü olduğunu vurguladı ve bu nedenle de kitabın tanıtımının devlete ait bir mekanda yapılmasının doğru bulmadığını açıkladı.

"ÖCALAN" KİTABI DA YAZMIŞTI

Öcalan’ın Yunanistan’a getirilişinden sonra Kenya’ya götürülmesinde ve Nairobi’deki Yunan Büyükelçiliği rezidansında gizlenmesi sürecinde korumasını üstlenen Kalenderidis, terörist başı yakalandıktan bir süre sonra mensubu olduğu Yunan İstihbarat Teşkilatı’ndan (EYP) istifa etti ve “Öcalan’ın teslimi” adlı bir kitap yazdı.

/images/100/0x0/55eb42d3f018fbb8f8b5b8cc

Haberin Devamı

Siyasete atılma teşebbüssünde başarılı olamayan Kalenderidis son olarak Karayılan’ın kitabını tercüme etti.

Savaş Müzesi’nde yapılan tanıtıma ana muhalefetteki Radikal Sol Koalisyon (SYRİZA) partisi lideri Aleksis Tsipras’ın diplomatik danışmanı büyükelçi Yorgo Aifantis’in yanısıra emekli bir büyükelçi, emekli bir korgeneral ve iki üniversite öğretim üyesi konuşmacı olarak katıldı.

Kalenderidis, kitabın tanıtımını “Yunan-Kürt ilişkilerinin yeniden ısıtılması için bir başlangıç” olarak niteledi.

"SAMARAS'TAN DÖNDÜ" İDDİASI

Hürriyet’in edindiği bilgilere göre, Türkiye’nin Atina Büyükelçiliği Yunan Dışişleri Bakanlığı nezdinde bu duruma tepkisini dile getirdi.

Kalenderidis’in yazarı olduğu “Dimokratia” gazetesine göre ise Türkiye’nin müdahalesi üzerine, tanıtımın Savaş Müzesi’nde değil de Hilton Oteli’nde yapılması gündeme geldi. Gazete, konunun Yunanistan Başbakanı Andonis Samaras’a kadar gittiğini ve Başbakanlık'tan “Nasıl programlanmışsa öyle yapılsın” talimatı verildiğini ileri sürdü.

Haberin Devamı

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Dimitris Delavekuras ise aynı gazeteye açıklamasında “Dışişleri söz konusu kitabın tanıtımına hiç karışmadı. PKK, AB ve Yunanistan’ın kararıyla terör örgütü olduğundan, karışması da söz konusu olamazdı. Bu açıdan, kitabın Yunan devletine ait bir mekanda tanıtılması doğru olmadı” dedi.

Yunanistandan bir ayıp daha

Karayılan’ın yazdığı “Bir Savaşın Anatomisi” kitabının Yunanca baskısı


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!