Yunan kule memuru pilotların kâbusu

Güncelleme Tarihi:

Yunan kule memuru pilotların kâbusu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

Lufthansa'nın yayın organı ‘Magazin’de, Yunan hava sahasının pilotlar için son derece tehlikeli olduğu yazıldı. Dergide kule memurlarının iş yapmak yerine bilgisayarda oyun oynadıkları belirtildi.

Alman Havayolları Lufthansa'nın yaptığı bir araştırmayla, Atina Havaalanı'ndaki kule görevlilerinin iş yapma yerine bilgisayar başında oyun oynadıkları ortaya çıktı.

Lufthansa'nın araştırması Yunan Hava Sahası'nın sivil hava taşımacılığı açısından son derece tehlikeli olduğunu bir kez daha gözler önüne koyarken, pilotların özellikle yaz aylarında Ege ve Akdeniz'de ‘Rus ruletiyle’ karşı karşıya kaldıkları belirtildi. Alman uzmanlar, Yunan hava sahasındaki kargaşanın İtalya, Türkiye ve Mısır'ı içine alan bölgeyi de olumsuz etkilediğine dikkat çekerek, Avrupalı pilotların Yunanistan üzerinden uçmak istemediklerini belirttiler. Lufthansa tarafından yayımlanan ‘Magazin’ isimli dergiye görüşlerini açıklayan uzmanlar, daha güvenli olması nedeniyle pilotların Türk Hava Sahası'nı tercih ettiklerini, bunun da Türkiye üzerinden yapılan uçuşlarda sıkışıklığa neden olduğunu söylediler.

Lufthansa ayrıca, Yunan kule görevlilerinin gayrıciddi tutumları ve kulelerin yeterli teknik donanıma sahip olmamaları nedeniyle, Yunanistan'a gidecek veya bu ülke üzerinden geçiş yapacak uçaklarını, Frankfurt'tan idare etmeye başladı. Frankfurt’ta Yunan Hava Sahası'ndaki sivil ulaşımı denetlemek amacıyla özel bir birim kuruldu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!