Yunan barbarlığı

Güncelleme Tarihi:

Yunan barbarlığı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 1999 00:00

Haberin Devamı

Bir grup turistle İstanköy'e giden rehber Haluk Tekeşim, Türkiye'ye hakaret eden Yunan polisini uyarınca, feci şekilde dayak yedi. Gözaltında tutulan 23 yaşındaki Tekeşim, 2 günde mahkemeye çıkarılacak.

YUNANİSTAN'ın İstanköy (Kos) Adası'na bir grup arkadaşıyla gezmeye giden rehber Haluk Tekeşim, Türkiye'ye hakaret eden Yunan polisine tepki gösterdiği için feci şekilde dövüldü. 23 yaşındaki Tekeşim, gözaltına alındığı İstanköy'de 2 gün içinde mahkemeye çıkarılacak.

Avusturya doğumlu ve çift pasaportlu Haluk Tekeşim, İngiliz turist arkadaşları Ben Mcınnes, Samantha Ware, Tracy Clabon, Suzan Vaughan ve İskoç Neel Foster ile Pazartesi günübirliğine İstanköy'e gitti. Bodrum'da rehberlik yapan, ‘Memoris’ adlı teknenin de ortağı olan Tekeşim, Avusturya pasaportunu kullanarak girdiği adada arkadaşlarıyla gezdikten sonra akşama doğru Bodrum'a dönmek üzere feribot iskelesine geldi.

İskelede pasaport kontrolü yapan Yunan polis memuru turistlere, ‘‘Neden bu pis ülkeye gidiyorsunuz. Türkiye'ye gideceğinize Yunanistan'da kalın’’ dedi. Yunanlı'nın bu sözlerine dayanamayan Tekeşim, tartışmaya başladı. Tekeşim'in Türk olduğunu anlayan Yunan görevliler, gözaltına alıp, tartaklayarak karakola götürdü. Olaya müdahale etmek isteyen Tekeşim'in turist arkadaşlarına, adadan uzaklaşmaları ihtarı yapıldı. Gruptaki İskoç Neel Foster, Tekeşim'i yalnız bırakmamak için adada kalacağını söyledi. Turist grubuyla Yunan polisi arasında çıkan tartışma sırasında, Tekeşim cep telefonu ve Türk pasaportunu Foster'a verdi. Feribotla Bodrum'a dönen turistler, durumu resmi makamlara bildirdi. Olayı öğrenen Bodrum Kaymakamı Uğur Boran, Dışişleri Bakanlığı ile Atina Büyükelçiliği ve Rodos Konsolosluğumuzu aradı, olayı aktardı.

Kaymakam Uğur Boran, İstanköy Kaymakamlığı'yla temasa geçerek, gözaltındaki Haluk Tekeşim'in serbest bırakılmasını istedi.

Dehşete tanık olduk

İNGİLİZ turistler (soldan) Ben Mcınnes, Samantha Ware, Tracy Clabon, Suzan Vaughan ve Haluk Tekeşim'e Yunan polisin barbarca davranışı karşısında dehşete düştüklerini anlattılar. Turistler, ‘‘Bugüne kadar Türkler’i barbar diye tanıtan Yunanlılar'ın yaptıklarını dehşetle, üzüntüyle izledik. Arkadaşımız için tanıklık yapacağız’’ dediler. İstanköy'de kalan ve cep telefonundan Samantha Vare'yi arayan İskoç turist Neel Foster, ‘‘Tekeşim karakolda feci şekilde dövüldü. İğne yapılarak bayıltıldı’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!