Yumurta rövanşı

Güncelleme Tarihi:

Yumurta rövanşı
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 26, 2008 00:00

SİYAD töreninin rövanşı, önceki akşam düzenlenen Yeşilçam Ödülleri gecesinde alındı!

Haberin Devamı

Geceden fotoÄŸraflar

Bu yıl SİYAD gecesinden tam 8 ödülle ayrılan "Yumurta" filmi, Yeşilçam jürisinden sadece bir ödül alabildi.
Ödül açığını kapadılar
TÜRSAK ve Beyoğlu Belediyesi'nce düzenlenen Yeşilçam Ödülleri gecesi, önceki akşam Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapıldı. Ödüller, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katıldığı törenle sahiplerini buldu. Ancak ödül dağılımı, kafaları karıştırdı. Çünkü kısa süre önce yapılar SİYAD ödül töreninden eli boş dönenlerin yüzü, Yeşilçam gecesinde güldürülmüştü.
Mahsun'un da yüzü güldü

Yumurta rövanşı
Bu duruma en belirgin örnek "Yumurta" filmiydi. SİYAD gecesinden tam 8 ödülle ayrılan "Yumurta", Yeşilçam gecesinde sadece bir kez anons edildi. O da Saadet Işıl Aksoy'un bu filmdeki rolüyle aldığı "Genç Yetenek Ödülü" sırasında oldu. Öte yandan SİYAD'dan eli boş dönen Mahsun Kırmızıgül de "Beyaz Melek" ile Yeşilçam jürisi tarafından "İlk Film" dalında ödüle layık bulundu.
Yeşilçam Ödülleri geçtiğimiz akşam Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlendi. Meltem Cumbul'un sunuculuğunu yaptığı gecede, 9 ana dal ve 2 özel kategori olmak üzere toplam 11 dalda ödül dağıtıldı.
Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) ile Beyoğlu Belediyesi'nce düzenlenen "Yeşilçam Ödülleri", Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katıldığı törenle sahiplerine verildi.
Behzat Gerçeker ve ENBE Orkestrası'nın Türk filmlerinin müziklerinden örnekleri seslendirdiği gecenin sunuculuğunu Meltem Cumbul yaptı. Konuşmaların ardından yapılan ödül töreninde, ödüller sahiplerine Kültür ve Turizm Bakanı Günay ile Hale Soygazi, Nebahat Çehre, Göksel Arsoy, Sevda Ferdağ, Tamer Karadağlı ve Mehmet Günsur'un de aralarında bulunduğu sinema oyuncuları tarafından sunuldu.

/images/100/0x0/55eb15c0f018fbb8f8aa0c16
 "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü vermek üzere Nebahat Çehre ile birlikte sahneye çıkan Cem Yılmaz, "Yanımdaki genç hanım sinemaya hevesli. Önümüzdeki yıllarda beraber nice filmlerde rol alacağız" dedi. Daha sonra konuşmasına "Sayın Bakanım" diye başlayan Yılmaz konukların gülmesi üzeri, "Sayın bakanım sadece ünvanınızı söyledim. Herkes güldü" demesi üzerine bütün salon kahkahalarla gülmeye başladı.

Haberin Devamı

Gecede "Yaşamın Kıyısında" filmiyle "En İyi Senaryo" ve "En İyi Yönetmen" ödüllerini alan Fatih Akın, New York'ta yeni filminin çekimlerinde olduğu için geceye katılamadı. İki ödülü de Akın'a iletmek üzere prodüktör Ali Akdeniz aldı.

Haberin Devamı

"Kabadayı" filmindeki rolüyle "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü kazanan Şener Şen, "Bu ödül için herkese çok teşekkür ediyorum. Bu ödül için, Yeşilçam üyesi olduğum için ve bu mesleği seçtiğim için çok mutluyum" dedi.

Gecede "En İyi Müzik" ödülünü "Mutluluk" filmiyle alan Zülfü Livaneli, "Mutluluk romandan sonra filmde de çok şanslı oldu. Bu filmin müziğiyle aldığım bu dördüncü ödül. Herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Genç Yetenek Ödülü"nü "Yumurta" filmindeki "Ayla" rolüyle kazanan Saadet Işıl Aksoy Fransa'da olduğu için geceye katılamadı. Aksoy'un yerine ödülü filmin yönetmeni Semih Kaplanoğlu aldı.

 Â

Yumurta rövanşı

Haberin Devamı

İşte ödüla alanlar
Film: Mutluluk
Yönetmen: Fatih Akın (Yaşamın Kıyısında)
Kadın Oyuncu: Özgü Namal (Mutluluk)
Erkek Oyuncu: Şener Şen (Kabadayı)
Yardımcı Kadın Oyuncu: Nursel Köse (Yaşamın Kıyısında)
Yardımcı Erkek Oyuncu: Tuncel Kurtiz (Yaşamın Kıyısında)
Senaryo: Fatih Akın (Yaşamın Kıyısında)
Müzik: Zülfü Livaneli (Mutluluk)x
Görüntü Yönetmeni: Mirsad Herodvic (Mutluluk)
Genç Yetenek Ödülü: Saadet Işıl Aksoy (Yumurta)
İlk Film Ödülü: Mahsun Kırmızıgül (Beyaz Melek)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!