Yumrukçu Özerdem'i 3 ANAP'lı ikna etti

Güncelleme Tarihi:

Yumrukçu Özerdemi 3 ANAPlı ikna etti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 1998 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Mesut Yılmaz'a Budapeşte'de yumruk atan Veysel Özerdem'i ANAP Grup Başkanvekili Ülkü Güney ile Siirt Milletvekili Nizamettin Sevgili ve Batman Milletvekili Ataullah Hamidi ikna etti. Özerdem, Budapeşte'de görüştüğü 3 ANAP milletvekiline ‘‘Oldu bir kere. Gelip teslim olacağım; cezam neyse çekeceğim, ne biliyorsam söyleyeceğim’’ dedi.

Özerdem'in ikna edilmesi süreci şöyle gelişti:

Sevgili ve Hamidi, Macaristan'da yaşayan akrabalarının Özerdem ile tanıştıklarını belirttiler. Sevgili, bir akrabasının düğünü için Hamidi ve Güney ile birlikte geçen cuma günü Almanya'ya gitti. Cumartesi günü yapılan düğüne Sevgili'nin, Budapeşte'deki akrabaları da katıldı. Bu kişiler görüşmenin sağlanacağını belirtince, üç milletvekili pazar günü Budapeşte'ye geçtiler ve Özerdem ile bir araya geldiler.

DELİKANLICA DAVRAN

Bu görüşmede, Sevgili, Özerdem'e, ‘‘Gel teslim ol. Nereye kadar kaçacaksın. Türkiye'nin başbakanlığını yapmış bir insana yumruk attın. Bu son derece yanlış bir şey. Türkiye'ye dön ve cezanı, delikanlıca çek’’ dedi. Özerdem ise olayı şöyle aktardı:

‘‘Mahmut'la, Cengiz diye iki arkadaşımı bir randevum var diyerek yanıma aldım, Hilton'a gittim. Mesut Bey'in buraya geldiğini öğrenmiştim. Hilton'a gittim. Elini öpmek de vardı; ama yumruk attım. Oldu bir kere.’’

Kendisinin o tarihten beri Macaristan'da yaşadığını, bilardo salonu olduğunu ve tekstil işi ile de uğraştığını kaydeden Özerdem, yapılan konuşmalardan sonunda, Macar makamlarına teslim olmasının hemen ardından Türkiye'ye dönmeye söz verdi. Özerdem, ‘‘Gelirsem bildiğim her şeyi anlatacağım. Ama ben bu işi tek başıma yaptım. Cezam neyse onu çekeceğim. Ama burdaki işlemleri bitirmem gerekir’’ dedi. Özerdem, bu sözü verdikten sonra, milletvekillerinden ayrıldı. Ertesi gün Macar makamlarına teslim olan Özerdem'le ilgili olarak Sevgili'nin akrabalarının sık sık bilgi verdiği belirtildi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!