Yüksek topuklar ve briyantinli saçlar

Güncelleme Tarihi:

Yüksek topuklar ve briyantinli saçlar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2000 00:00

Haberin Devamı

Ruhumuzu şenlendirmek için ta Arjantin'den kalkıp gelen ‘‘Tango Pasion'' topluluğu bugünden itibaren 12 Kasım'a kadar Mydonose Showland'de dans edecek. Türkiye'ye ikinci kez gelen topluluğu temsilen gerçek hayatta da evli olan iki sevimli dansçı çiftle konuştuk.

Buenos Aires bitirimhanelerinden doğan tango bugün Arjantin'in ihraç ettiği en önemli ürün. ‘‘Yatay duyguların dikey ifadesi'', ‘‘dünyanın en ateşli dansı'', ‘‘baştan çıkarmaya amaçlayan dans ve müzik'' ve ‘‘Arjantin'in ruhu'' gibi ifadelerle tanımlanan tango memleketimizin sınırları dahilinde epey meraklısı olan bir dans türü. Tango Pasion ise Arjantin tangosunun en seçkin isimlerinden biri.

Sadece konuştuğumuz Osvaldo Cliento & Graciela Garcia çiftiyle Omar Ocampo & Monica Romero çifti değil bütün Tango Pasion ailesi tangoyu tüm dünyaya sevdirmeye and içmiş gibi görünüyor. İki saatlik şovlarında sanal dansçılarla gerçek dansçıları birleştiren topluluk bu dansı Paris ve Broadway'in yanı sıra Hong Kong, Singapur, Tayvan, Melbourne ve Sydney gibi ülkelerde sergilemişler. Gittikleri her ülkede büyük bir sevgi ve heyecanla karşılandıklarını söyleyen dansçılar bunun bedelini yılda ortalama 300 gösteriye çıkmakla ödüyor. Öyle ki yaşadıkları kent olan Buenos Aires'te bile yılın sadece üç ayını geçirebiliyorlar.

Birbirlerine kenetlenmiş çiftlerin dansını icra eden topluluk üyeleri aynı zamanda birer profesyonel dans hocası. Gittikleri bazı ülkelerde gösterinin yanı sıra tango üzerine workshoplar yaptıklarını ama burada yapmaya fırsat bulamadıklarını öğreniyoruz. Türkiye'de tango öğrenmeye hevesli çok insan olduğunu söyleyince biraz hayıflanıyorlar. Tango meraklılarının genellikle kadınlar olduğunu söylüyoruz ve soruyoruz: ‘‘Ortada dans edecek erkek yok, peki kadınlar bu şehvetli dansı kiminle yapacak?''. Dançıların en sıcakkanlılarından Monica bir kahkaha atıyor ve ‘‘Dünyanın her yerinde böyle şekerim. Erkekleri ikna etmek de sizin yeteneğinize kalmış,'' diyor. Eh, aynı adamla on beş yıldır hem tutkuyla dans eden, hem dünyayı dolaşan, hem de evli olan bir kadının söylediklerini kulak arkası edecek değiliz herhalde!

Ağırlıklı olarak, 20. yüzyılın en ünlü Arjantinli kompozitörü Astor Piazzola'nın eşsiz müziğiyle dans edecek olan topluluğun gösterisi geleneksel tangonun işlendiği ve çağdaş bir yaklaşımın sergilendiği iki bölümden oluşuyor. Volkswagen'in katkılarıyla düzenlenen Tango Pasion gösterileri hafta içi 21.00, cumartesi 15.30 ve 21.00, pazar günü saat 19.00'da sahnelenecek.

Fiyatları 10 - 29 milyon arasında değişen biletler Akmerkez, Mayadrom, Capitol, Galleria, The Marmara Oteli, Showland'de yer alan Mydonose Call Center gişeleri (gösteri öncesi); Piramit, Teşvikiye, Carousel, Akmerkez AFM gişeleri, VIP Turizm Seyahat Merkezleri, Kolon Tours'dan (0212 284 54 57) ve 335 9 335 no'lu Mydonose Call Center telefonu arayarak temin edilebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!