Yüce Divan'da Özkan ve Önal için karar veriliyor

Güncelleme Tarihi:

Yüce Divanda Özkan ve Önal için karar veriliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2006 10:36

Eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan ile eski Devlet Bakanı Recep Önal'ın, Halk Bankası'nı zarara uğrattıkları iddiasıyla Yüce Divan'da yargılandıkları davada karar yarın açıklanacak.

Haberin Devamı

Yüce Divan Heyeti, Anayasa Mahkemesi'nin asıl üyeleri Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu, Başkanvekili Haşim Kılıç, üyeler Sacit Adalı, Fulya Kantarcıoğlu, Ahmet Akyalçın, Mehmet Erten, Serruh Kaleli, Osman Paksüt, Necmi Özler, Serdar Özgüldür ve Şevket Apalak'tan oluşuyor. Özkan ve Önal'ın yargılandığı davanın ilk duruşması 8 Şubat 2005'de yapılmıştı. Dava, 13 ay sonra karara bağlanmış olacak.

Davanın ilk duruşmalarında usule ilişkin itirazlar karara bağlanmış, ardından sanıklar savunmalarını yapmış ve tanıklar dinlenilmişti. İddia makamında bulunan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Nuri Ok esas hakkındaki görüşünü, sanıklar da esas hakkındaki savunmalarını yapmışlardı.

Yüce Divan kararlarına karşı temyiz yolu bulunmuyor.

YÜCE DİVAN'A SEVK KARARI

Özkan ve Önal'ın, TBMM tarafından Yüce Divan'a sevk kararında, ”Bakanlıkları sırasında Türkiye Halk Bankası A.Ş yöneticilerini korumak ve sorumluların yargılanmalarını önlemek kastıyla, bilerek ve isteyerek; ilgili kuruluşların raporlarının gereğinin yapılmasını geciktirerek, gerekli tedbirleri zamanında almayarak, takdir hakkını amacı dışında kullanıp, kanuni yetkilerini aşarak ve yasaya aykırı uygulamalarda bulunarak Türkiye Halk Bankası A.Ş.'nin zarara uğramasına sebep oldukları” ileri sürülmüştü.

Haberin Devamı

Özkan ve Önal'ın, 765 sayılı TCK'nın “görevi kötüye kullanma” suçunu düzenleyen 240. maddesine göre cezalandırılması istenmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!