YSK.gov.tr seçmen sandık sorgulama ekranı! Hangi sandıkta oy kullanacağım?

Güncelleme Tarihi:

YSK.gov.tr seçmen sandık sorgulama ekranı Hangi sandıkta oy kullanacağım
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2021 10:16

YSK seçmen sandık sorgulama ekranı, 6 Haziran 2021 tarihinde Türkiye genelinde pek çok muhtarlık için gerçekleşecek olan seçim dolayısıyla merakla araştırılıyor. Türkiye genelinde 753 yerde sandığa gidilecek seçimde İstanbul’da da 14 mahalle yeni muhtarlarını belirleyecek. Peki, YSK.gov.tr seçmen sandık sorgulama ekranına nasıl ulaşılır? İşte, hangi sandıkta oy kullanacağım sorusunun cevabı

Haberin Devamı

YSK seçmen sorgulama ekranına birkaç adımda ulaşmak mümkün olacak. 'Hangi sandıkta oy kullanacağım?' sorusu, seçime günler kala birçok vatandaşın araştırdığı konu olmaya başladı. 6 Haziran 2021 muhtarlık  seçimleri kapsamında nerede ve hangi sandıkta oy kullanacağını merak eden vatandaşlar, YSK'nın yayımladığı seçmen sorgulama ekranı üzerinden detayları görüntüleyebilecek. İşte, o adımlar

YSK SEÇMEN SORGULAMA

Eğer E-Devlet şifreniz yoksa aşağıdaki linke tıkladıktan sonra nüfusa kayıtlı olduğu il, sıra no ve TC kimlik numarası girildikten sonra oy kullanılabilecek okul öğrenilebilecek.

YSK ÜZERİNDEN SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

E-Devlet şifreniz varsa TC kimlik numaranızı aşağıdaki metni takip ederek nerede oy kullanabileceğinizi tek tıkla öğrenebilirsiniz 

Haberin Devamı

E-DEVLET İLE NEREDE VE HANGİ SANDIKTA OY KULLANACAĞIM?

Sandık sorgulama işlemini kolayca yapmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Sandık bilgisi sorgulama işlemi için kullanmanız gereken hizmetin adı “Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama”dır. Hizmeti bulmak için aşağıdaki yöntemler kullanılabilir. Tarayıcınızın adres satırına https://www.turkiye.gov.tr/yuksek-secim-kurulu-yurt-ici-secmen-kaydi-sorgulama yazarak ulaşabilirsiniz.

Site İçi Arama kutusuna hizmet adının içinde geçen kelime veya kelimeleri yazıp arama tuşuna bastıktan sonra, gelen listedeki “Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama” bağlantısına tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Hizmet bağlantısına tıkladığınızda, yurt içi seçmen kaydınız varsa sandıkların belli olduğu dönemde aşağıdaki bilgiler görüntülenir.

* T.C. Kimlik Numaranız
* Adınız
* Soyadınız
* İl
* İlçe
* Muhtarlık Adı
* Engellilik Durumunuz (Görme veya Ortopedik)
Ayrıca seçim tarihi, yapılacak seçimin adı ve oy kullanacağınız sandık bilgileri görüntülenir. Sizinle aynı hanede oturan seçmenlerin de oy kullanacağı sandık bilgileri tabloda görüntülenir. Ekranda Yüksek Seçim Kurulu tarafından yapılan bilgilendirme görüntülenir. Lütfen ekranda yer alan bilgilendirmeyi dikkatlice okuyunuz. “Seçmen Bilgi Kağıdını İndir” düğmesini kullanarak seçmen bilgi kağıdınızı “pdf” olarak indirebilirsiniz.

Haberin Devamı

YSK.gov.tr seçmen sandık sorgulama ekranı Hangi sandıkta oy kullanacağım

Yurt içi seçmen kaydınız varsa, sandıkların belli olduğu dönemde indirebileceğiniz seçmen bilgi kağıdı aşağıdaki gibidir.

YSK.gov.tr seçmen sandık sorgulama ekranı Hangi sandıkta oy kullanacağım

753 YERDE SANDIKLAR KURULACAK

Muhtar adayları, sandıktan en fazla oyu alabilmek için aralıksız çalışıyor. Aday oldukları mahallelere pankartlar ve posterler asıp, el ilanları dağıtan muhtar adayları, kapı kapı dolaşıp oy istiyor.

Mahalle sakinlerinin muhtar adaylarından talep ettiklerinin başında ise yeşil alan, park ve sağlık ocağı yapılması geliyor. İstanbul’da seçim heyecanını yaşayan mahalleler; Bayrampaşa Vatan Mahallesi, Kağıthane Telsizler Mahallesi, Eyüpsultan Silahtarağa Mahallesi, Beşiktaş Cihannüma Mahallesi, Maltepe Büyükbakkalköy Mahallesi, Güngören Sanayi Mahallesi, Şişli Mecidiyeköy ve Feriköy Mahalleleri, Çatalca Ormanlı ile Kaleiçi Mahalleleri, Beyoğlu Asmalı Mescit, Kalyoncu Kulluğu, Katipmustafa Çelebi Mahalleleri ve Beykoz Anadolu Kavağı Mahallesi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!