YSK geçici seçim kurulları oluşturacak

Güncelleme Tarihi:

YSK geçici seçim kurulları oluşturacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2002 10:40

Yüksek Seçim Kurulu, oy verme günü öncesi seçim malzemesi dağıtımı, seçim günü ise oy torbalarının ulaştırılması için Aydın, İstanbul, Kayseri ve Manisa'nın bazı ilçelerinde geçici ilçe seçim kurulları oluşturulmasını kararlaştırdı.

Haberin Devamı

YSK'nın konuya ilişkin kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, YSK, ilçe seçim kurulu başkanlıklarının istemlerini ve seçmen yoğunluğunu göz önüne alarak, Aydın'ın Merkez, İstanbul'un Kartal, Maltepe ve Pendik, Kayseri'nin Kocasinan ve Manisa'nın Merkez ilçelerinde birer geçici ilçe seçim kurulu oluşturulmasına karar verdi.

Geçici ilçe seçim kurulları, 20 Ekim'e kadar oluşturulacak. Geçici ilçe seçim kurulları, 20 Ekim-5 Kasım tarihleri arasında görev yapacak.

Geçici ilçe seçim kurulları, görev bölgesiyle ilgili sandık kurul başkanı veya belirlenecek sayıda üyenin eğitimi, oy verme günü öncesi seçim malzemesinin bağlı olduğu ilçe seçim kurulundan teslim alınarak ilgili sandık kurulu başkanlarına dağıtım ve teslimi, seçim günü ise görev bölgesiyle ilgili seçim sonuçları ve oy torbalarının teslim alınarak birleştirdikten sonra bağlı oldukları ilçe seçim kurullarına ulaştırılması görevlerini yürütecek.

Haberin Devamı

Kaman, Fethiye ve Cizre'de geçici ilçe seçim kurulu oluşturulmasına gerek görmeyen YSK, ihtiyaç olması durumunda başka yerlerde geçici ilçe seçim kurulu oluşturabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!