Yontulmamış çakıl taşı

Güncelleme Tarihi:

Yontulmamış çakıl taşı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2000 00:00

Haberin Devamı

FP milletvekilleri Nazlı Ilıcak ve Dengir Mir Mehmet Fırat arasındaki atışma sürüyor. Kendisine ‘‘ajan provokatör' diyen Fırat'a dün yanıt veren Ilıcak, Fırat'ı ‘‘iyi yontulmamış çakıl taşı’’na benzetti.

FP İstanbul Milletvekili Nazlı Ilıcak'ın, Güneydoğu kökenli milletvekillerine yönelik eleştirilerine, Adıyaman Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat'ın yanıtıyla başlayan gerginlik sürüyor.

Ilıcak, dün Yeni Şafak'taki köşesinde, Fırat'a, ‘‘çakıl taşı’’ diyerek, tartışmayı alevlendirdi. Ilıcak, FP Grubu'nda kendisine, ‘‘Ajan provokatör, karanlık ilişkileri var’’ diyen Fırat'a, bir süre bekledikten sonra dün köşesinde yanıt verdi. Fırat'ın, ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ın çetelerle ilişkisinde önerge verilmesine karşı çıktığını iddia eden Ilıcak, Fırat'ın bunun yanı sıra kuliste oturmasına rağmen oylamaya katılmayarak, Yılmaz'a pasif destek verdiğini de öne sürdü.

FIRAT, SUÇLULUK DUYGUSU İÇİNDE

Grupta Fırat'ın kendisine saldırmasının temelinde, suçluluk duygusunun yattığını belirten Ilıcak, yazısında şöyle devam etti:

‘‘24 Haziran’da oylamayı değerlendirirken bir yazı yazdım. Fırat, 'El altından ANAP'a geçme pazarlıkları yapan veyahut üç-beş kuruşa tenezzül eden pislik insanlar' tarifinin içinde görmüş her nedense kendisini. Oysa aynı makalede, 'Güzel, namuslu, milletin hizmetine soyunmuş, ahlaklı insanlardan' da söz etmiştim. Acaba bazı girişimlere zemin hazırlamak için mi sun'i bir geçimsizlik ve gerginlik yaratılıyor? Bir yerlerden talimat aldığından dolayı mı mücadelemize taş konuluyor? Bizim ırkçılık yapmadığımızı, Fırat ile aynı soyadını taşıyan, Şeyh Sait'in torunu Melik Fırat'tan öğrenebilir. Allah'a şükür her çevreden dostumuz var. Ne de olsa, iyi yontulmamış bir çakıl taşı değiliz.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!