Yolsuzluk raportörü

Güncelleme Tarihi:

Yolsuzluk raportörü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 1997 00:00

Haberin Devamı

Onu herkes ünlü ‘Hayali ihracat’ ve ‘MİT raporu’ araştırmalarıyla tanıdı. Hayali ihracatın yanısıra, MİT ve Emniyet'i masaya yatırdığı ünlü raporları nedeniyle kendisine, ‘yolsuzluk raportörü’ adı verildi. Hiram Abas, Mehmet Eymür ve Korkut Eken'in MİT raporunun hazırlanması nedeniyle sorumlu olduğunu ortaya çıkararak, MİT'ten ayrılmalarına neden oldu.

Kutlu Savaş, ilk olarak Turgut Özal'ın başbakanlığı döneminde yürüttüğü Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı görevini, Mesut Yılmaz'ın başkanlığındaki Anasol-D hükümeti döneminde bir kez daha üstlendi.

ANAP'ın muhalefet yıllarında bürokraside görev almak yerine Yılmaz'ın özel danışmanlığını yapmayı tercih eden Savaş, Yılmaz'ın bütün ısrarına rağmen, bu görevine asaleten atanmak istemedi. Ancak Yılmaz, Teftiş Kurulu Başkanlığı görevini vekaleten üstlenen Savaş'a olağanüstü yetkiler verdi. Neredeyse Başbakan yetkisiyle donatılan Savaş, şimdi ‘Susurluk skandalı’ başta olmak üzere, yolsuzlukların üzerine gidiyor.

Güçlü kişiliği, araştırmalarındaki titizliği ve yansızlığıyla tanınıp büyük takdir toplayan Savaş, 1942'de Manisa'da doğdu. Ankara Sosyal Hizmetler Akademisi'ni bitirdi. Üniversity Of Tennessee'de bir süre iktisat kurslarına devam etti. 1977'de Ticaret Bakanlığı'nda Genel Müdür Yardımcılığı'na, 1980'de ise Çalışma Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı'na atandı. Önce DPT Genel Sekreteri, 1981'de de DPT Sosyal Planlama Başkanı oldu. 1984'te Çalışma Bakanlığı Müsteşarlığı'na atandı. 1986'da ise Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı'na getirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!