Yolların top modeli

Güncelleme Tarihi:

Yolların top modeli
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 1998 00:00

Haberin Devamı

Mercedes-Benz, sonbaharda piyasaya çıkaracağı yeni S Serisi'yle dünyanın tüm lüks otomobil üreticilerinin öncüsü olduğunu bir kez daha kanıtlayacak. Auto Show Dergisi, 170-350 bin DM (25.5-52.5 milyar TL) arasında bir fiyatla satışa sunulacağı tahmin edilen otomobili, son sayısında tüm yönleriyle okurlarına tanıtıyor.

MERCEDES'in W140 kodlu dev lüks otomobili Avrupa'nın dar yollarına göre çok büyük olsa da, Kuzey Amerika ve Asya ülkelerinde bir prestij sembolü olarak hayli başarılı sonuçlar elde etmişti. 1991 yılından bu yana yollarda olan W140 yerini bu yılın sonunda piyasaya çıkacak W220 kasaya bırakacak. Mercedes'in yeni top modeli bu kez daha emniyetli, konforlu ve çevreci olmasının yanısıra olağanüstü bir sürüş zevkine de sahip olacak. Yeni top model modern teknolojisi ve tasarımıyla Mercedes'in başarılı çalışmalarını ve yılların tecrübesini yansıtacak.

Yeni S Serisi'nin boyutlarının küçültülmesi kimilerine göre VW Grubu'nun yeni üyesi Rolls-Royce'un lüks sedanları ve proje aşamasındaki Bugatti'ye cevap niteliğinde. Ünlü markanın amiral gemisi rolünüyse 5.57 m uzunluğundaki ultra-lüks limuzin Maybach'ın üstlenmesi bekleniyor.

Yeni S Serisi'nde 30'un üstünde yeni teknik sistem yer alacak. Daimler-Benz otomobillerine birçok akıllı yardımcı elektronik sistemi ilk kez ve en zengin sayıda uygulayan firma olarak kabul ediliyor ve sistemler kullanım konforunu artırırken yolculuk stresini de azaltıyor:

Distronic adlı mesafe takip kontrol sistemi önden giden araçla yeteri kadar mesafe bırakılması işini sürücünün elinden alıyor.

Comand adlı elektronik kokpit sistemi; radyo-teyp, telefon, navigasiyon sistemi ve televizyonun kullanılmasını kolaylaştırıyor.

Büyük bir merkezi ekran sürücüyü net ve kolay bir şekilde otomobilin farklı fonksiyonları hakkında bilgilendiriyor.

Keyless-Go adlı sistem aracın sahibini tanıyarak klasik kapı ve kontak anahtarlarının pabucunu dama atıyor. Motorsa otomatik vites seçme kolu yanındaki bir düğmeyle çalıştırılıyor. Sürücü bir tür smart-card olan keyless-go kartı cebinde taşıyor ve araca 2-3 metre yaklaştığında kapı kilitleri otomatik olarak açılıyor. Sürücü uzaklaştığındaysa işlem ters yönde uygulanıyor.

Havalandırmalı ve ortopedik sırtlıklı koltuklar yolcuların rahat ve konforlu seyahatlar yapmasını sağlıyor.

Standart donanımda yer alan kafa, yan ve ön havayastıklarıyla yan darbe koruyucuları yolcuların emniyetini daha da artırıyor.

Otomatik vites kolunda yalnızca 4 adet seçenek bulunuyor: P (park); N (boş); R (geri) ve D (drive). Sürücü istediğinde vitesleri vites kolunu tiptronic bir düzlem üzerinde ileri-geri hareket ettirerek seçebiliyor.

S Serisi'nin tasarımı ve modern teknolojisi birbirine uyum sağlayarak otomobilin en önemli özelliklerini öne çıkarıyor: şıklık, dinamizm, kalite ve konfor. Otomobilin tasarımında Mercedes-Benz'in tipik çizgilerinin korunduğu görülüyor. Yeni S Serisi'nin en önemli özelliklerinden biri de otomobile hem sportif, hem de şık bir karakter veren coupe benzeri silueti.

Yeni S Serisi, yakıt tüketimi açısından eski modele oranla hayli tutumlu olmasını başarılı aerodinamisine ve hafif üretim teknolojisine de borçlu. Aynı donanımla sunulan selefinden 300 kg daha hafif olan yeni S Serisi, güvenlik ve konfordan hiçbir şekilde taviz vermiyor. Tüm S Serisi modellerin standart donanımında sunulacak havalı süspansiyon sistemi sayesinde daha yüksek bir konfor elde edilecek. Yine standart donanımda sunulacak ADS adlı sistemse yol durumunu algılayarak süspansiyon sertliğini otomatik olarak ayarlayabiliyor. Mercedes'in yeni top modeli sürüş emniyeti açısından da yine en iyi şekilde donatılacak.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!