Yoksullara destek geleneği

Güncelleme Tarihi:

Yoksullara destek geleneği
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 1998 00:00

Haberin Devamı

Zonguldak Belediyesi, Ramazan dolayısıyla muhtarlar tarafından 19 mahallede belirlenen 300 fakir aileye 8.5 kilogramlık gıda yardımı yaptı.

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte kurum ve kuruluşların fakir ailelere yaptıkları gıda yardımına Zonguldak Belediyesi de destek verdi. İtfaiye Müdürlüğü'ndeki gıda yardımı sırasında konuşan Belediye Başkanı İsmail Eşref, şöyle dedi:

‘‘Geçen yıl 200 fakir aileye gıda yardımı yapmıştık. Bu yıl aynı rakamı 300'e çıkardık. Esnafın katkılarıyla 8.5 kilogramdan oluşan gıda yardımı paketlerimizde toz şeker, makarna, nohut, prinç, un, zeytinyağı ve bir paket çay var. Ramazan ayında fakir ailelere yapılan bu yardımlardan dolayı çok sevinçliyim. Gıda yardımları bundan sonraki yıllarda da sürecek.’’

BİN 500 VATANDAŞA

Bu arada, Adana'da, Kayseri Erciyes Anadolu Kulübü Derneği tarafından bin 500 dargelirli vatandaşa ramazan nedeniyle gıda yardımı yapıldı. Turgut Özal Bulvarı'ndaki bir mağazanın deposunda yapılan gıda yardımından yararlanmak isteyen dargelirliler sabahın erken saatlerinde kuyruğa girdi. Bin 500 dargelirliye toplam 3 milyar liralık gıda yardımı yaptıklarını belirten Kayseri Erciyes Anadolu Kulübü Başkanı Tahsin Parlak, yardımları 7 yıldır sürdürdüklerini belirtti. Yardımların devam edeceğini belirten Parlak, 18 kiloluk paketlerde pirinç, kuru fasulye, nohut, bulgur, mercimek, un, sıvı yağ, çay, şeker, tuz ve sabunun bulunduğunu kaydetti.

ŞEHİT AİLELERİNE DESTEK

Nevşehir Şehit Aileleri ve Malülleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından 51 şehit ailesine gıda yardımı yapılacak. Dernek Başkanı Rasim Aldatmaz, il genelindeki 51 asker ve polis şehit ailesine, önümüzdeki hafta gıda paketlerinin dağıtılacağını bildirdi. Aldatmaz, hayırseverlerden sağlanan bazı giyim eşyalarının da dargelirli şehit ailelerinin eş ve çocuklarına verileceğini söyledi. Aldatmaz, tüm şehitler için 25 Ocak akşamı Oğuzlar Camii'nde mevlit okutulacağını da sözlerine ekledi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!