YÖKDİL sınavı ne zaman? YÖKDİL puanı kaç yıl geçerli?

Güncelleme Tarihi:

YÖKDİL sınavı ne zaman YÖKDİL puanı kaç yıl geçerli
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2019 13:41

Bu yıl ilk kez ÖSYM tarafından düzenlenecek Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (2019-YÖKDİL) 41 il, 47 sınav merkezinde gerçekleştirilecek. Gözler şimdi sınavın düzenleneceği tarihte. Öte yandan YÖKDİL puanının kaç yıl geçerli olacağı da merak konusu oldu. Peki, YÖKDİL sınavı ne zaman? YÖKDİL puanı kaç yıl geçerli?

Haberin Devamı

Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) koordinasyonunda Anadolu ve Ankara Üniversitelerince düzenlenen YÖKDİL'in, sonbahar döneminden itibaren ÖSYM tarafından uygulanmasına karar verilmişti. Söz konusu sınav için başvuru süreçleri tamamlandı ve artık son viraja girildi. İşte, 2019 YÖKDİL sınav tarihi...

YÖKDİL, 3 Kasım Pazar günü 41 il, 47 sınav merkezinde uygulanacak. Saat 10.15'te başlayacak ve 3 saat (180 dakika) sürecek YÖKDİL, fen bilimleri, sağlık bilimleri ve sosyal bilimler alanlarında İngilizce, Almanca, Fransızca ve Arapça dillerinde yapılacak.

Adaylar, bir dönemde sadece bir yabancı dil ve alandan sınava girebilecek. Sınav sonuçları, Yükseköğretim Kurulu ve kurumları ile geçerliliği kendi mevzuatlarında kabul edilmiş diğer kurum ve kuruluşları tarafından aranan yabancı dil koşulunun sağlandığını belgelendirmek amacıyla kullanılabilecek.

Haberin Devamı

Sınav sonuçları, sınavın gerçekleştirildiği tarihten itibaren 5 yıl süreyle geçerli olacak.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!