2019 YÖKDİL sınavı ne zaman? YÖKDİL başvuru tarihi belli oldu

Güncelleme Tarihi:

2019 YÖKDİL sınavı ne zaman YÖKDİL başvuru tarihi belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2019 13:20

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen YÖKDİL sınavının tarihi belli oldu. Bu gelişmenin ardından, söz konusu sınava yönelik tarih araştırmaları hız kazandı. Peki, YÖKDİL başvuruları ne zaman başlayacak? 2019 YÖKDİL sınavı ne zaman?

Haberin Devamı

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) sınavının 2019 etabı için sınav ve başvuru tarihi belli oldu. YÖKDİL'in ne zaman yapılacağı, söz konusu sınava katılmak için başvuru yapmış ve beklemede olan kişiler tarafından merakla araştırılıyor. İşte, YÖKDİL sınavına dair merak edilen detaylar...

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) Sınavı başvuruları, 30 Ocak-8 Şubat'ta yapılabilecek. Türkiye genelinde 30 ilde yapılacak sınava, "yokdil.yok.gov.tr" adresinden başvurulabilecek. 

Yükseköğretim Kurulundan (YÖK) yapılan açıklamaya göre, 6. YÖKDİL Sınavı, 10 Mart 2019 Pazar günü, 30 il ve 35 sınav merkezinde, saat 14.00'te, tek oturum halinde gerçekleştirilecek. Sınav başvuruları, 30 Ocak 2019-8 Şubat 2019 tarihleri arasında, "yokdil.yok.gov.tr" internet adresi üzerinden alınacak.

Haberin Devamı

Sınav, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında, İngilizce, Almanca, Arapça ve Fransızca dillerinde yapılacak.

YÖKDİL Sınavı'na, yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim, TUS, DUS, EUS ve doçentlik sınavına girecek adaylar katılabiliyor. Akademik yükseltmelere katılacak adaylar da sınava girebiliyor.

YÖKDİL NEDİR?

YÖKDİL Sınavı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenmektedir. YÖKDİL sınav soruları Ankara Üniversitesi tarafından hazırlanmakta, sınav organizasyonu ise Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilmektedir.

Alana özgü ilk akademik dil sınavı olan YÖKDİL, mevcut Yabancı Dil Sınavı'nın (YDS) yanında, adayın alanındaki (fen, sosyal ve sağlık) İngilizce, Almanca, Fransızca ve Arapça yeterliliğini belirlemeye yönelik “akademik yabancı dil sınavı” niteliği taşıyor.

 

 

BAKMADAN GEÇME!