YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? YÖKDİL'de son durum

Güncelleme Tarihi:

YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak YÖKDİLde son durum
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2019 16:18

Anadolu Üniversitesi ile Ankara Üniversitesi arasındaki işbirliğiyle yılın belirli dönemlerinde gerçekleşen Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı'nın (YÖKDİL) 10 Mart tarihli sonuçları için nefesler tutuldu. YÖKDİL sınavının üzerinden günler geçmesi nedeniyle sonuç araştırmaları hız kazandı. Peki, YÖKDİL 2019 sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

YÖKDİL sınavına giren adayların gözü kulağı sonuç duyurusunda. 10 Mart tarihinde gerçekleşen YÖKDİL 2019 İlkbahar Dönemi Sınavı soruları ve cevap anahtarları kısa sürede https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/ adresi üzerinden erişime açılmıştı.  Peki, YÖKDİL 2019 sonuçları ne zaman açıklanacak

SONUÇ TARİHİ BELLİ OLDU MU?

Sınav sonuçları için ise ilgili yetkililerden bir açıklama gelmedi ancak son yapılan sınavın sonuç tarihi baz alındığında YÖKDİL sonuçlarının 25 Mart tarihinde erişime açılacağı öngörülebilir. Sınav sonuçları yokdil.yok.gov.tr adresinden açıklanacak.

YÖKDİL BARAJ PUANI KAÇ?

Sınav, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında; Almanca, Arapça, Fransızca ve İngilizce dillerinde yapıldı. İlgili mevzuat ile ilgili düzenlemelerimizde olduğu ve YDS sınavında uygulandığı gibi, doktora başvuru sürecinden en az 55, doçentlik başvuru sürecinde de en az 65 olması gerekecektir. 

 

 

BAKMADAN GEÇME!