YÖK yatay geçiş kontenjanları 2020 nasıl öğrenilir? YÖK yatay geçiş üniversite kontenjanları sorgulama ekranı

Güncelleme Tarihi:

YÖK yatay geçiş kontenjanları 2020 nasıl öğrenilir YÖK yatay geçiş üniversite kontenjanları sorgulama ekranı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2020 17:21

YÖK yatay geçiş kontenjanları, erişime açıldı. YÖK'ün internet sitesinden ilan edilen yatay geçiş kontenjanları "Yatay Geçiş Kontenjan Listesi" üniversite ve program adı girildiğinde o programa ait üniversitenin kendi açmış olduğu güncel yurt içi ve dışı kontenjan sayısı bilgisine ulaşılabiliyor. Yatay Geçiş Kontenjan Takvimi" bölümünde ise yatay geçiş işlemleri için hangi üniversiteye ne zaman başvuru yapılabileceği, bu başvuruların değerlendirilme, kesin ve yedek kayıt tarihleri de detaylı olarak yer alıyor. Peki, YÖK yatay geçiş kontenjanları 2020 nasıl öğrenilir? YÖK yatay geçiş üniversite kontenjanları sorgulama

Haberin Devamı

YÖK yatay geçiş kontenjanları için merakla beklenen süreç başladı. Üniversitelerin yatay geçiş için kontenjan bilgilerini ve başvuru başlangıç-bitiş tarihlerini yayımlayan YÖK, yatay geçiş kontenjan listesi için robot yayımladı. 400'e yakın yatay geçiş başvuru bilgilerinin yayımlandığı tabloda, sonuçların açıklanacağı tarih bilgisi de yer aldı. İşte, YÖK yatay geçiş kontenjanları sorgulama ekranı!

YÖK yatay geçiş kontejanları bilgisi kapsamında tercihlerine yön verecek olan pek çok aday, üniversitelerin yatay geçiş için yurt dışı ve yurt içi kontenjanlarını görüntüleyebilecek. Üniversitelerin kontenjan takvimi kapsamında yayımladıkları başvuru, değerlendirme, sonuç, kesin kayıt ve yedek kayıt tarihleri de YÖK yatay geçiş tercih kontenjanları 2020 ekranında yer alacak. Peki, YÖK yatay geçiş kontenjanları nereden görüntülenir? İşte, merak edilen o detaylar

Haberin Devamı

YÖK YATAY GEÇİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

YÖK YATAY GEÇİŞ YÖNETMELİĞİ

(1) Önlisans ve lisans diploma programlarının hazırlık sınıfına; önlisans diploma programlarının ilk yarıyılı ile son yarıyılına, lisans diploma programlarının ilk iki yarıyılı ile son iki yarıyılına yatay geçiş yapılamaz.

(2) Aynı yükseköğretim kurumunda aynı diploma programlarında birinci öğretimden ikinci öğretime kontenjan sınırlaması olmaksızın yatay geçiş yapılabilir. Ancak, ikinci öğretim diploma programına geçiş yapan öğrenciler ikinci öğretim ücreti öderler.

(3) Yükseköğretim kurumlarında ikinci öğretimden sadece ikinci öğretim diploma programlarına yatay geçiş yapılabilir. Ancak, ikinci öğretim diploma programlarından başarı bakımından bulunduğu sınıfın ilk yüzde onuna girerek bir üst sınıfa geçen öğrenciler birinci öğretim diploma programlarına kontenjan dahilinde yatay geçiş yapabilirler.

(4) Açık veya uzaktan öğretimden diğer açık veya uzaktan öğretim diploma programlarına yatay geçiş yapılabilir. Açık ve uzaktan öğretimden örgün öğretim programlarına geçiş yapılabilmesi için, öğrencinin öğrenim görmekte olduğu programdaki genel not ortalamasının 100 üzerinden 80 veya üzeri olması veya kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği üniversitenin diploma programının o yılki taban puanına eşit veya yüksek olması gerekir.

Haberin Devamı

(5) Birinci veya ikinci öğretim diploma programlarından açık veya uzaktan eğitim veren diploma programlarına yatay geçiş yapılabilir.

BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME YÖNETMELİĞİ

(1) Diploma programları arasında yatay geçiş başvuruları, sadece ilan edilen süre içerisinde yapılır.

(2) (Değişik:RG-21/12/2019-30985) Bu Yönetmelikteki şartlara ilave olarak yatay geçiş başvurularının değerlendirilmesinde üniversite senatolarınca ayrıca kullanılacak kriterler belirlenebilir.

(3) Başvurularla ilgili ön değerlendirmeyi, senatonun belirlemiş olduğu ilkeler çerçevesinde, ilgili yönetim kurulları tarafından oluşturulan komisyonlar yapar. Başvurular, adayların genel not ortalaması, farklı puan türlerindeki programlara geçiş için merkezi yerleştirme puanı ve eğer varsa geçmek istediği programın ortak derslerindeki başarısı dikkate alınarak, üniversite senatosu tarafından belirlenmiş olan kriterlere göre değerlendirilir ve ayrılan kontenjana göre geçiş sağlanır.

Haberin Devamı

(4) Diploma programına yatay geçiş yerleştirme işlemleri yükseköğretim kurumlarının ilgili yönetim kurulu kararı üzerine yapılır.

(5) Kayıt dondurmuş olmak, yatay geçiş hakkından yararlanmak için engel teşkil etmez.

(6) (Değişik:RG-21/12/2019-30985) Dörtlü veya yüzlü sisteme göre elde edilen başarı notlarının birbirine dönüştürülmesinde, Yükseköğretim Yürütme Kurulu tarafından belirlenen dönüştürme tabloları kullanılır.

BAKMADAN GEÇME!