Yok böyle acı

Güncelleme Tarihi:

Yok böyle acı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2011 20:53

“Yok Böyle Dans” Yarışması’ndan geçtiğimiz hafta elenen Defne Joy Foster, bir arkadaşının Göztepe’deki evinde ölü bulundu. Neşesi ve bitmek bilmeyen enerjisiyle kendini milyonlara sevdiren Foster’ın, astım nedeniyle hayatını kaybettiği sanılıyor.

Haberin Devamı

  

DİZİ oyuncusu, sunucu ve eski DJ Defne Joy Foster, dün sabaha karşı eğlence dönüşü geldiği Taraf Gazetesi Yazıişleri Müdürü Halit Kerem Altan’ın Kadıköy Göztepe’deki evinde öldü. Foster’ın 3 yıl önce evlendiği eşi İlker Yasin Korkmaz olayı haber alarak geldiği evden çıkarken ağladı.

Foster ile Kerem Altan, gece Beyoğlu’ndaki ‘eelence’ isimli gece kulübünde tanıştı ve saat 03.00 sıralarında Altan’ın evine gittiler. İddiaya göre Foster fenalaşınca Altan, saat 07.00 sıralarında 112 Hızır Acil’i arayarak yardım istedi. Kısa bir süre sonra eve gelen sağlık ekipleri Foster’ın öldüğünü tespit etti. Olay saat 07.35’te polis telsizlerinden şüpheli ölüm olarak duyuldu.

Eve gelen cinayet masası polisleri ve savcı inceleme yaptı. Doktorların yaptığı ilk muayenede ölüme neden olabilecek bir darp ya da başka bir bulguya rastlanmadığı bildirildi. Polis delil olabilecek her şeyi toplayarak Kriminal Laboratuvarı’na gönderdi.

  

SOLUNUM YETMEZLİĞİ

Foster’ın cenazesi önce Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı, oradan da otopsi için Adli Tıp Kurumu’na nakledildi. Çantasından astım ilaçları çıkan genç oyuncuya otopsi yapıldı. İlk bulgularda ölüme “astıma bağlı solunum yetmezliğinin” neden olduğu yönünde. Otopsinin ön raporunun iki gün içinde, genel raporun da iki ay sonra çıkacağı öğrenildi. Foster’ın cenazesi, bugün Zincirlikuyu Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Haberin Devamı

ASTIMI KÖPEK Mİ TETİKLEDİ

Polisin hazırladığı tutanağa göre Foster’ın cesedi yatakta bulundu. Üzerinde kot pantolon, tişört ve sutyen vardı. Bir yetkili Foster’ın giysilerinin sonradan giydirilmiş olma ihtimali olduğunu söyledi. Foster’ın astımını tetikleyecek tek unsurun evdeki köpek olduğu, bu ihtimal üzerinde de durulduğu belirtildi.

Mekandan birlikte çıktık
Göztepe Polis Merkezi’ne götürülen Kerem Altan yaşadıklarını şöyle anlattı: “Defne ile Beyoğlu’ndaki bir mekanda dans ederken tanıştık. Orası kapanınca başka bir yere daha gittik. Gecenin sonunda 4 kişi birlikte çıktık. 2 kişiyi eve bıraktıktan sonra evime geldik. Defne karnının acıktığını söyleyip yemek ve votka istedi. Ben de verdim. Bu sırada öksürüp fenalaştı. Yakındaki poliklinikten doktor getirmek için çıktım. Doktor bulamayınca eve döndüm. Defne iyice fenalaşmıştı. 112’yi aradım. Gelen ekip hayatını kaybettiğini söyledi.”

 

Uyuşturucu kullanmıyordu
Foster’ın eşi İlker Yasin Solmaz ifadesinde, savcıya eşiyle son olarak saat 22.00 sıralarında telefonla görüştüğünü kendisine arkadaşlarıyla buluşacağını söylediğini anlattı. Eşinin astım hastası olduğunu ve sürekli ilaç kullandığını anlatan Solmaz, Foster’ın alkol kullandığını, ancak uyuşturucu ve benzeri bir madde kullanmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Son fotoğraf
Defne Joy Foster ölümünden önce gittiği mekanın sahibi Özgür Aras, genç sunucu ile yaşadığı son anları anlattı: “Ben mekana girerken çıkışta karşılaşıp sarıldık. Bana üç kez ‘seni seviyorum’ dedi. Çok mutlu görünüyordu. Nasıl böyle bir şey oldu hala inanamıyorum.”

Yanından ayırmıyordu
Defne Joy Foster, astım hastalarının nefes açmak için kullandığı, halk arasında “fısfıs” adıyla da bilinen ilacını yanından hiç ayırmıyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!