YÖK Başkanı'na 'yumurtalı' protesto

Güncelleme Tarihi:

YÖK Başkanına yumurtalı protesto
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2008 08:59

Yükseköğretim Kurulu (YÖK)Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Kocaeli Üniversitesi'ni ziyareti sırasında bir grup öğrencinin 'yumurtalı' protestosu ile karşılaştı.

Haberin Devamı

İŞTE O PROTESTONUN FOTOĞRAFLARI

Yükseköğretim Kurulu (YÖK)Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Kocaeli Üniversitesini (KOÜ) ziyaret ederek, senato toplantısına katıldı.

Kocaeli Valiliğini ziyaretinin ardından Rektör Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu ile KOÜ Umuttepe Yerleşkesi'ne giden Prof. Dr. Özcan'ı bir grup öğrenci kampüs girişinde Türk Bayrağı ve Atatürk posteri açarak protesto etti.

Prof. Dr. Özcan'ın Rektörlüğe girişi sırasında, bina yakınında bulunan bir grup öğrenci de protesto içerikli yazıların yer aldığı dövizler açarak çeşitli sloganlar attı.

Bu sırada, robokop kıyafetli jandarma ekipleri, kampüste güvenlik önlemi aldı.

Bir süre daha slogan atan öğrenciler, Rektörlük binasının önünde kısa süre oturma eylemi yaptı. Bazı öğrenciler ise Özcan'ın makam aracına yumurta attı.

Haberin Devamı

Senato toplantısına katılan Özcan, toplantının ardından bir gazetecinin, meslek yüksekokulu mezunlarına askerlik indirimi talebinin Genelkurmay Başkanlığınca reddedildiğini hatırlatması üzerine, “Meseleyi Genelkurmay Başkanı ile görüştük, gizli kalması yönünde karar aldık. Bir şey söylemem uygun olmaz” dedi.

Üniversitenin sorunlarını tartışmak, çözüm yolları bulmak amacıyla KOÜ'yü ziyaret ettiğini, toplantının verimli geçtiğini belirten Prof. Dr. Özcan, “Bu sayede üniversiteyi tanıma imkanı buldum. Ziyaretlerimi 3-4 ay aralıklarla sürdüreceğim. Diğer üniversitelere de ziyaretler gerçekleştireceğim. Yüz yüze görüşmenin daha verimli olacağına inanıyorum” diye konuştu.

Prof. Dr. Özcan, başörtüsü konusunda kendisine gösterilen tepkiyle ilgili soru üzerine, “Herkes istediği davranışta bulunabilir, yapabilirler, o onların görüşüdür” dedi.

Bu arada, Prof. Dr. Özcan, öğrencilerin Rektörlük binası önünde protestolarını sürdürmesi üzerine, binanın arka kapısından çıkarak, başka bir araçla üniversiteden ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!