YKS'ye geç kaldı, içeri alınmadı... '2 senelik emek gitti'

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2021 11:13

İstanbul Üniversitesi Beyazıt yerleşkesinde Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) heyecanı yaşandı. Kapılar kapandıktan sonra gelen 2 öğrenci ise sınav binasına alınmadı. Silivri'den geldiğini söyleyen Gökhan Karaman, "Silivri Gümüşyaka'dan geliyorum. İkametim burada diye burası çıktı. 4 dakika geç kaldım. Yolda beklenmedik bir aksilik çıktı. O yüzden geç kaldım. 2 senelik emek gitti. Seneye bir daha gireceğim" dedi.

Haberin Devamı

Görevliler sosyal mesafe kurallarına dikkat ederek öğrencileri içeri aldı. Okul bahçelerinde öğrenciler sosyal mesafe kurallarına göre sıraya geçti. Görevliler tarafından da sık sık uyarılan öğrenciler içeri girmeden dezenfektan kullandı. Ailelerin heyecanı ise uzun süre devam etti. Bazı veliler sınav boyunca Kur'an-ı Kerim okudu, bazıları ise sınava giriş anını cep telefonuyla görüntüledi.

YKSye geç kaldı, içeri alınmadı... 2 senelik emek gitti

Sınav binasına yalnız gelen öğrenciler, eşyalarını kendileri için kurulan emanet noktasına bıraktı. Sınavın başlamasına 15 dakika kala kapılar kapandı, veliler üniversite çevresinden uzaklaştırıldı.

"4 DAKİKA GEÇ KALDIM"

Haberin Devamı

Kapılar kapandıktan sonra sınav yerine gelen 2 öğrenci ise binaya alınmadı. Silivri'den geldiğini söyleyen Gökhan Karaman, "Silivri Gümüşyaka'dan geliyorum. İkametim burada diye burası çıktı. 4 dakika geç kaldım. Yolda beklenmedik bir aksilik çıktı. O yüzden geç kaldım. 2 senelik emek gitti. Seneye bir daha gireceğim" dedi.

YKSye geç kaldı, içeri alınmadı... 2 senelik emek gitti

Kızı içeri girdikten sonra ağlamaya başlayan bir veli kameralara yansıdı. Gözyaşları içinde konuşan Nazmiye Kara, "Çocuklarımız iyi. Gerçekten çok iyiler. Çok iyi hazırlandılar. O ağlamadı, ben o girdikten sonra sinirlerim boşaldı artık. Allah emeklerini zayi etmesin" diye konuştu.

GEÇ KALAN ÖĞRENCİLERİ POLİSLER YETİŞTİRDİ

Niğde'de Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) geç kalan öğrencileri, polis ekipleri sınav merkezine yetiştirdi. 

YKSye geç kaldı, içeri alınmadı... 2 senelik emek gitti


İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, TYT'ye girecek olan, ancak geç kalan ya da okulu bulamayan öğrencilerin yardımına yetişti. Özellikle motorize ekipler, bazen bir bazen de iki öğrenciyi motosikletlerine alıp gidecekleri okullara zamanında ulaştırdı. Sınava geç kalma korkusu yaşayan öğrenciler de yardımlarına koşan polislere teşekkür etti.

Haberin Devamı

Ali KADI/NİĞDE, (DHA)-

YKSye geç kaldı, içeri alınmadı... 2 senelik emek gitti

KOŞARAK YETİŞTİLER

Bolu'da, bazı öğrenciler, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi’ne (TYT) koşarak son anda yetişti. Geç kalan bir aday ise sınava giremedi.

YKS’nin ilk oturumu olan TYT için Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ndeki fakülte binalarına gelen öğrenciler, sosyal mesafe kuralına uyarak sıraya girdi. Aileleriyle vedalaşan öğrenciler, sınava girmeden önce el dezenfektanı ve verilen yedek maskeleri kullandı. Sınav görevlilerinin kimlik ve belge kontrolü, polis ekiplerinin de üst araması yapmasının ardından öğrenciler, salona alındı. Bazı öğrenciler, sınavın yapılacağı fakülteye koşarak son anda yetişti. Sınav saatini saniyelerle kaçıran bir öğrenci ise salona alınmayınca geri dönmek zorunda kaldı. Öğrenci, geç kalma sebebi olarak, taksicinin fakültenin olduğu yere kadar çıkmaması olduğunu söyledi. Aileler ise çocuklarını salonların önlerinde bekledi. Bazı veliler, çocuklarını beklerken dua etti. 

Haberin Devamı

Murat KÜÇÜK/BOLU, (DHA)-

YKSye geç kaldı, içeri alınmadı... 2 senelik emek gitti

74 YAŞINDA SINAVA GİRDİ

Ardahan'ın Posof ilçesine bağlı Yeniköy'de çiftçilik yapan Cengiz Yazıcı (74), Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) sınavına girdi. Sınav heyecanını anlatan Yazıcı, “Okumanın yaşı yoktur. Beşikten mezara kadar bizlerin hakkıdır” dedi.

Deniz BAŞLI/ARDAHAN (DHA)-

YKSye geç kaldı, içeri alınmadı... 2 senelik emek gitti

ENGELLİ GENCİ KUCAKLAYARAK SINAVA YETİŞTİRDİLER

Mersin'de, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) geç kalan bedensel engelli öğrenci, çevredekiler tarafından taşınarak, salona yetiştirildi.

YKS’nin ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) girmek için Mersin Üniversitesi'ne (MEÜ) gelen bedensel engelli öğrencinin geciktiğini fark edenler, hemen yardımına koştu. Engelli öğrenciyi kucaklayan veliler, salonun kapısına kadar taşıdı. İsmi öğrenilemeyen engelli gencin veliler tarafından taşındığı anlar, cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Veliler, örnek davranışı dolayısıyla çevredekiler tarafından alkışlandı.

Haberin Devamı

Soner AYDIN/MERSİN, (DHA)

YKSye geç kaldı, içeri alınmadı... 2 senelik emek gitti

BAKMADAN GEÇME!