YKS bugün saat kaçta yapılacak? TYT sınavı kaç dakika sürer?

Güncelleme Tarihi:

YKS bugün saat kaçta yapılacak TYT sınavı kaç dakika sürer
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2019 19:02

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) bugün kaç dakika sürecek sorusu on binlerce kişinin gündeminde yer alıyor. Sınav salonlarında bulunan yakınlarının çıkış saatini hesaplamak isteyen vatandaşlar, ÖSYM'nin açıkladığı bilgiler doğrultusunda YKS kaç dakika sürecek sorusuna cevap arıyor. İşte, binlerce kişinin araştırdığı YKS ve TYT saat bilgileri hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Aylardır üniversite sınavı için devam eden maratonun bitmesine kısa zaman kala, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek olan öğrencilerin heyecanı da giderek arttı. Bu sene ikinci kez yapılacak olan YKS'nin ilk oturumu, 15 Haziran Cumartesi günü gerçekleşecek. Peki, YKS yarın saat kaçta yapılacak? işte, o konu hakkında detaylar.

YKS sınavı; Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere 15-16 Haziran 2019 tarihleri arasında düzenlenecek. Haftasonu yapılacak olan sınava 2.5 milyondan fazla aday katılım sağlayacak. YKS'nin ilk oturumu olan TYT, 15 Haziran'da yapılacak.

YKS'NİN İLK OTURUMU TYT YARIN SAAT KAÇTA?

YKS 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) 15 Haziran 2019 Cumartesi günü yapılacak. Sınav saat 10.15'te başlayacak. Öğrencilere toplam 135 dakika süre verilecek.

Haberin Devamı

AYT VE YDT SAATLERİ

YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) 16 Haziran 2019 Pazar günü yapılacak. Sınav saat 10.15'te başlayacak. Öğrencilere toplam 180 dakika süre verilecek.

YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) 16 Haziran 2019 Pazar günü yapılacak. Sınav saat 15.45'te başlayacak. Öğrencilere 120 dakika süre verilecek.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN GÜRÜLTÜ UYARISI

İstanbul Valiliği, hafta sonu yapılacak olan YKS sınavının yapılacağı okulların yakınlarında gürültü yapılmaması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Valiliğin konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Ülkemizde olduğu gibi İlimizde de 15-16 Haziran 2019 tarihlerinde Yükseköğretim Kurumları Sınavı yapılacaktır. Gençlerimizin gelecek planları yönlendirilmesi bakımından büyük önem taşıyan bu sınavın huzurlu ve gürültüsüz bir ortamda gerçekleşmesi için sınavın yapıldığı merkezlerin yakınlarında inşaat, imalat, kazı, seçim propagandaları vb. gürültü üreten işlere sınav süresince ara verilmesi, klakson, sesli yayın, ilan vs. kullanılmasının engellenmesi ve görevli kurumlarca titizlikle denetlenmesi ve halkımızın bu konuda bilgilendirilmesi gerekmektedir."

ŞOFÖRLERE KORNA UYARISI

Tüm yurtta olduğu gibi Tekirdağ’da yapılması planlanan sınav öncesi İl Emniyet Müdürlüğünce sürücülere korna uyarısı yapıldı.
Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, “Sevgili Sürücüler; kornalarımızı bu kez de gençlerimizin geleceği için susturalım. 15 Haziran saat 10.00-13.00 ve 16 Haziran saat 10.00-18.00 arasında lütfen gereksiz korna çalmayalım. YKS’ye girecek öğrencilerimize destek olalım” ifadelerine yer verildi.

BAKMADAN GEÇME!