YKS üniversite ikinci tercihleri ne zaman başlayacak? Tarih belli oldu mu?

Güncelleme Tarihi:

YKS üniversite ikinci tercihleri ne zaman başlayacak Tarih belli oldu mu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2019 14:02

YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından, yükseköğretim programlarına yerleşemeyen adaylar ikinci tercih dönemini beklemeye başladı. Hayallerindeki üniversiteye girmek isteyen öğrenciler, eylül ayının başlamasıyla birlikte YKS ek tercih dönemleri ile ilgili araştırmalarını arttırdı. Peki, YKS üniversite ikinci tercihleri ne zaman başlayacak? Tarih belli oldu mu?

Haberin Devamı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2019-YKS) yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından neredeyse bir aylık zaman geçti. İlk yerleştirme sonucu herhangi bir üniversiteye yerleşmeye hak kazanamayan gençler, ikinci bir şans olan ek tercihlerin ne zaman başlayacağını merak ediyor. Peki, üniversite ikinci tercihleri ne zaman? YKS ek yerleştirme işlemi ne zaman başlayacak?

KİMLER EK TERCİHLERE BAŞVURU YAPABİLİR?

Ek yerleştirme tercihi yapabilmek için adayların 2019-Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) katılmış ve yerleştirme puanlarının hesaplanmış olması gerekiyor. Ancak merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına giren adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak.

EK TERCİHLER ÜCRETLİ Mİ?

YÖK’ün yayınladığı ‘2019 YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’na göre, ek yerleştirme tercih ücreti 20 lira. Adayların bu ücreti belirlenen tarihlerde yatırmaları şart. Ücretini yatırmayanların ek yerleştirme için yaptıkları tercihler işleme alınmayacak. ÖSYM Yönetim Kurulu’nun kararı gereği, şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocukları ek yerleştirme ücreti ödemeyecek.

Haberin Devamı

TARİH BELLİ OLDU MU?

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra öğretim programlarının 2019-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacak.

Geçtiğimiz yıl YKS tercihleri 7-14 ağustos tarihlerinde alınmış, tercih sonuçları ise 31 Ağustos'ta duyurulmuştu. Ek tercihler ise 14-20 Eylül tarih aralığında gerçekleştirmişti. Bu bilgiler baz alındığında YKS ek tercih sürecinin eylül ayının ilk haftalarında başlatılması bekleniyor.

Konuya ilişkin detaylar belli oldukça haberimizde yer vereceğiz.

 

BAKMADAN GEÇME!