Üniversite (YKS) tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

Üniversite (YKS) tercih sonuçları ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2018 18:35

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih telaşını geride bırakan üniversite adaylarının gözü kulağı ÖSYM'den gelecek açıklamada. Üniversite yerleştirme Sonuçları 'https://sonuc.osym.gov.tr' internet adresinden adaylara duyurulacak. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. Peki, üniversite (YKS) tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

YKS tercih sonuçları ile hangi üniversiteye yerleşeceklerini öğrenmek isteyen öğrenciler, internet üzerinden araştırmalarına devam ediyor. ÖSYM'nin internet sitesi üzerinde yer alan Aday İşlemleri Sistemi bölümü ve sonuç açıklama sayfası üzerinden kolayca sorgulanabilecek olan YKS üniversite tercih sonuçları, ÖSYM'nin değerlendirmesini tamamlamasının ardından erişime açılacak. Peki, üniversite adaylarının pür dikkat beklediği YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, o tarih hakkında bazı bilgiler

YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Geçtiğimiz yıl 26 Temmuz tarihinde sona eren tercih döneminin ardından sonuçlar, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden 8 Ağustos tarihinde erişime açılmıştı. Bu çerçeve ele alınırsa, bu yıl YKS tercih sonuçlarının 27 Ağustos Pazartesi günü ÖSYM tarafından açıklanması beklenebilir. Konu hakkında ÖSYM'den resmi bir açıklama olduğu takdirde haberimizden okuyabilirsiniz.

Haberin Devamı

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3-7 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 3-5 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacak.

Yerleştirme Sonuçları "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden adaylara duyurulacak. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. Yurt dışındaki üniversitelere yerleştirilen adaylar için, gerekli olduğunda veya adayın müracaatı halinde yerleştiği programı gösteren bir yazı verilecek.

YERLEŞEMEYENLER İÇİN SON ŞANS: EK YERLEŞTİRME

Üniversite kontenjanları yayınlanıp, üniversite tercihleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar için ek yerleştirme süreci başlayacak. Merkezi yerleştirme kapsamında tercih yaptıktan sonra tercih sonuçlarıyla birlikte bir üniversiteye yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuru yapamıyorlar. Ek yerleştirmede, ön lisans ve lisans programlarına merkezi genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecek. Ek yerleştirme tercih ücreti 15 lira olacak. Ek yerleştirme için tercih yapan adaylardan ek yerleştirme ücretini yatırmayanların yapacakları tercihler işleme alınmayacak.

Haberin Devamı

ÜNİVERSİTE SONUÇLARI SONRASI KAYIT BELGELERİ BUNLAR OLACAK

a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi
b) Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)
c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf
d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge
e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!