YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? 

Güncelleme Tarihi:

YKS sonuçları ne zaman açıklanacak YKS sonuçları ne zaman açıklanacak
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 18, 2022 14:42

YKS heyecanı bugün yapılan ilk oturum olan TYT sınavı ile tamamlandı. Åžimdi yarın düzenlenecek olan AYT ve YTD sınavları gerçekleÅŸtirilecek. Sınava giren adaylar ÅŸimdiden YKS sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtını arıyorlar. Sonuç tarihi belli oldu. Peki YKS sonuçları ne zaman açıklanacak?Â

Haberin Devamı

Milyonlarca üniversite adayının beklediği gün geldi. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) bugün başladı. Milyonlarca aday bugün Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavını tamamlarken yarın da Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) için sınav salonlarında ter dökecek.

ÖSYM Başkanı Aygün'den YKS açıklaması

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın ilk oturumunun başarıyla tamamlandığını duyurdu.Prof. Dr. Aygün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "2022-YKS'nin ilk aşaması olan TYT oturumu tüm sınav merkezlerimizde başarıyla tamamlanmıştır. Bu oturumda görev alan tüm görevlilerimize teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS sonuçları bu yıl 20 Temmuz 2022'de açıklanacak

Haberin Devamı

Sonuçlar, ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden erişime açılacak. YKS'ye katılım sağlayan adaylar, ÖSYM giriş sistemine kişsel bilgilerini yazarak sınav başarı puanlarını kolaylıkla öğrenebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!