YKS ne zaman yapılacak? YKS (üniversite sınavı) 2022 tarihi için geri sayım

Güncelleme Tarihi:

YKS ne zaman yapılacak YKS (üniversite sınavı) 2022 tarihi için geri sayım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2022 17:18

YKS başvurularını yapan adaylar heyecanla sınav tarihini beklemeye başladılar. Üniversite sınavına girmek isteyenler ÖSYM tarafından belirtilen tarihlerde sınav oturumlarına girecekler. YKS üç oturum şeklinde düzenlenecek. Adaylar ilk olarak TYT’ye girecekler. Peki, YKS ne zaman yapılacak?

Haberin Devamı

YKS’nin ne zaman yapılacağı ile ilgili açıklamalar yakından takip ediliyor. YKS’ye girmek isteyen adaylar başvurularını 11 Şubat ve 7 Mart tarihleri aralığında gerçekleştirdiler. Üniversite sınavı bu sene haziran ayında düzenlenecek. YKS’nin 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), 2021-TYT puanı 200 ve üzeri olan adaylar hariç diğer tüm adaylar için zorunlu olacak.

YKS NE ZAMAN YAPILACAK?

TYT, 18 Haziran 2022 Cumartesi günü yapılacaktır. Sınav, 10.15’te başlayacak ve 165 dakika sürecektir.

AYT, 19 Haziran 2022 Pazar günü yapılacaktır. Sınav, 10.15’te başlayacak ve 180 dakika sürecektir.

YDT, 19 Haziran 2022 Pazar günü yapılacaktır. Sınav, 15.45’te başlayacak ve 120 dakika sürecektir. Sınava girecek adayın yüzü, kimlik tespitini sağlayacak biçimde açık olmalıdır. Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınav saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları gerekmektedir.

Haberin Devamı

YKS’nin 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), 2021-TYT puanı 200 ve üzeri olan adaylar hariç diğer tüm adaylar için zorunludur.

YKS ne zaman yapılacak YKS (üniversite sınavı) 2022 tarihi için geri sayım

YKS SINAV GİRİŞ BELGESİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Adaylar, Sınava Giriş Belgelerini, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden sınav tarihinin yaklaşık 10 gün öncesinden başlamak üzere edinebileceklerdir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı yer alacaktır.

Hiçbir aday Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremez. Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır.

Adayın sınava gireceği binayı, adres bilgisini teyit etmek amacı ile önceden gidip görmesi sınav günü adaya kolaylık sağlayacaktır. Sınava Giriş Belgesi adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!