YKS ek tercihleri ne zaman? İşte 2022 YKS ek yerleştirme takviminde son gelişmeler

Güncelleme Tarihi:

YKS ek tercihleri ne zaman İşte 2022 YKS ek yerleştirme takviminde son gelişmeler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2022 09:05

2022-YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarının ÖSYM'nin internet sitesinde açıklandığını duyurdu. Bu gelişmenin ardından tüm gözler ek tercih sürecine çevrildi. Peki, YKS ek tercihleri ne zaman?

Haberin Devamı

ÖSYM Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "2022 YKS sonuçlarına göre, adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2022-YKS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden 15 Ağustos 2022 tarihinde öğrenebileceklerdir" denildi. İşte, 2022 YKS ek yerleştirme takviminde son gelişmeler...

SONUÇLAR NASIL ÖĞRENİLİR?

Adayların, yerleştirme sonuçlarını TC. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebileceği kaydedildi.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 22-26 Ağustos’ta yapılabilecek. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacak.

Haberin Devamı

EK TERCİHLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

YKS tercih sonuçlarının duyurulmasının ardından öğreciler sınav sonucuna göre üniversiteye kayıt olacaklar. YKS tercih sonuçları ilan edildikten sonra üniversite kayıtları 22-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 22-24 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacak.

Kayıt sürecinin ardından da boş kalan kontenjanlar duyurulacak ve ek yerleştirme süreci de başlayacak. Bununla ilgili olarak ÖSYM boş kalan kontenjanlar için ek yerleştirme kılavuzu yayınlayacak.

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecektir. Yükseköğretim programlarının 2022-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak ek yerleştirme yapılacaktır.Yerleştirme Sonuçları internet (https://sonuc.osym.gov.tr) aracılığıyla adaylara duyurulacak. Sonuç belgesi basılmayacakve adayların adreslerine gönderilmeyecek. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmünü taşıyacak. Yurt dışındaki üniversitelere yerleştirilen adaylar için, gerekli olduğunda ve adayın müracaatı üzerine yerleştiği programı gösteren bir yazı verilecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!