YKS başvuruları ne zaman bitiyor? 2021 YKS başvuru ücreti için son tarih yaklaşıyor!

Güncelleme Tarihi:

YKS başvuruları ne zaman bitiyor 2021 YKS başvuru ücreti için son tarih yaklaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2021 20:51

YKS başvurularında son tarih, adayların gündeminde yer almaya devam ediyor. ÖSYM tarafından üniversiteye giriş kapsamında TYT, AYT ve YDT olmak üzere üç oturum halinde organize edilecek olan söz konusu 2021 YKS sınavında, adaylar başvurularını T.C kimlik numaraları ile beraber AİS ekranı üzerinden yapacaklar. Her bir oturum için 90 TL olarak belirlenen YKS sınav ücreti, üniversite sınavı kılavuzunda yer alan bankalara yatırılacak. İşte, başvurular için son tarih ve 2021 YKS başvuru ücreti ile ilgili bilgiler.

Haberin Devamı

2021 YKS başvuru ücreti ve başvuru işlemleri son gelişmeler ile takip ediliyor. 26-27 Haziran 2021 tarihleri arasında yapılacak olan YKS sınavı başvuruları sınav takvimine göre, 2 Mart 2021 tarihine kadar gerçekleşecek. Ücret ödeme için son gün ise 3 Mart olacak. Geç başvuru işlemleri ise 17-18 Mart tarihleri olarak belirlendi. Adaylar isterlerse banka şubelerine gitmeden internet bankacılığı aracılığıyla da bankaya ücret yatırabileceklerdir.

YKS BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTECEK?

YKS başvuruları 2 Mart tarihine kadar yapılabilecek. Ücret ödeme için ise son gün 3 Mart olacak. Sınav ücreti ödeme işlemleri, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için 3 Mart 2021 tarihinde mesai saati bitiminde, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar ile banka ATM’leri ve online bankacılık üzerinden ödeme yapacak adaylar için 3 Mart 2021 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Bankadan ödeme yapacak adayların, bankaların çalışma saatlerini göz önünde bulundurmaları gerekmektedir.

Haberin Devamı

SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

Sadece TYT’ye girecek adaylar 90,00 TL, TYT ile birlikte AYT veya YDT’den herhangi birine girmek isteyen adaylar 180,00 TL,TYT, AYT ve YDT’nin tümüne girmek isteyen adaylar ise 270,00 TL sınav ücreti yatıracaklar.

YKS BAŞVURU ÜCRETİ NASIL YATIRILIR?

2021-YKS’ye başvuran adaylar seçmiş oldukları oturumlara bağlı olarak sınav ücretini kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan herhangi birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile süresi içinde yatıracaklardır.

2021-YKS BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

Bankaya giderek ücret yatırmak isteyen adayların banka görevlisine başvuruda bildirdikleri T.C. kimlik numarasını ve sınav ücretini yatıracağını bildirmesi, bankadan aldıkları dekont üzerindeki T.C. Kimlik Numarası, adı, soyadı ve sınav adı bilgisini kontrol etmeleri ve dekontu saklamaları gerekmektedir. Adaylar isterlerse banka şubelerine gitmeden internet bankacılığı aracılığıyla da bankaya ücret yatırabileceklerdir.

Haberin Devamı

YKS başvuruları ne zaman bitiyor 2021 YKS başvuru ücreti için son tarih yaklaşıyor

Bankalar, hizmet binasında veya azami 50 metre uzağında para yatırmalı ATM cihazı bulunan şubelerde gişe tahsilatı yapmayıp bu şubeye gelen adayı para yatırmalı ATM’lere yönlendirebileceklerdir. Şubelerden sınav ücreti yatırmak isteyen adaylar, Covid-19 pandemisi nedeniyle şubelerin açık olma durumlarını göz önünde bulundurmalıdır.

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Haberin Devamı

Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler

ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)

Ücret, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartıyla da yatırılabilecektir.

BAKMADAN GEÇME!