YKS başvuruları ne zaman başlayacak 2020? İşte TYT, AYT, YDT sınav tarihleri

Güncelleme Tarihi:

YKS başvuruları ne zaman başlayacak 2020 İşte TYT, AYT, YDT sınav tarihleri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2020 20:27

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından açıklanan takvim doğrultusunda, 2020 YKS başvurularına sayılı günler kaldı. Üniversiteye giriş kapsamında milyonlarca adayın katılım sağlayacağı üniversite sınavı başvuruları, YKS başvuru kılavuzu bilgileri doğrultusunda alınacak. 3 oturum halinde düzenlenecek olan YKS'nin sınav tarihleri de başvuru süreci yaklaşırken gündeme geldi. Peki, YKS başvuruları ne zaman başlayacak 2020? Üniversite sınavı ne zaman? İşte, başvuru tarihleri ve TYT, AYT, YDT sınav tarihleri.

Haberin Devamı

YKS başvuruları ne zaman başlıyor sorusu, şubat ayının gelmesiyle beraber internette en fazla araştırılan konular arasında yer aldı. 2020 YKS başvurularına odaklanan üniversite adayları, ÖSYM'nin sınav takvimini öğrenmek istiyor. Söz konusu sınavın başvuru işlemleri, 2020 YKS başvuru kılavuzunun yayımlanmasının ardından başlayacak. Peki, YKS başvuruları hangi tarihte ne zaman? YKS başvurusu nasıl yapılır? İşte, o konu hakkında detaylar.

YKS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM) 2020 Yılı Sınav Takvimi ilan edildi. Buna göre, 20-21 Haziran 2020'de tüm oturumları tamamlanacak yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) başvuruları, 6 Şubat - 3 Mart 2020'de alınacak, sonuçlar 23 Temmuz 2020'de açıklanacak.
YKS için geç başvuru tarihi ise 18 Mart olarak belirlendi.

Haberin Devamı

YKS OTURUMLARI SINAV TARİHLERİ

ÖSYM'nin internet sitesinden duyurulan takvime göre, 2020 YKS'nin 1. oturumu (TYT) 20 Haziran'da, 2. oturumu (AYT) ile Yabancı Dil Oturumu 21 Haziran'da yapılacak.

2020 YKS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Ortaöğretim kurumlarının (lise veya dengi okullar, açık öğretim liseleri) son sınıfında olanlar veya bir ortaöğretim kurumundan mezun olanlar sınava başvurabilirler.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı ve eğitim bilgisi bulunan adaylar, bireysel olarak internet aracılığıyla https://ais.osym.gov.tr adresinden başvuru yapabilirler. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar, ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden veya tanımlanmış başvuru merkezlerinin birinden yapacaklardır.

YKS'ye başvuran adaylar seçmiş oldukları oturumlara bağlı olarak sınav ücretini kılavuzda belirtiler bankalardan herhangi birine veya ÖSYM’nin https://odeme.osym.gov.tr internet adresinden kredi kartı/banka kartı ile süresi içinde yatıracaklardır.

 

BAKMADAN GEÇME!