YKS 2020 başvuru ekranı: YKS başvuruları ne zaman bitecek? ÖSYM duyurdu!

Güncelleme Tarihi:

YKS 2020 başvuru ekranı: YKS başvuruları ne zaman bitecek ÖSYM duyurdu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2020 19:30

ÖSYM tarafından 6 Şubat tarihinde başlayan YKS başvuruları alınmaya devam ediyor. Üniversiteye giriş kapsamında uygulanacak olan söz konusu sınavda adaylar başvurularını, elektronik ortamda ÖSYM merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin AİS ekranı üzerinden yapacak. Başvurular devam ederken YKS son başvuru tarihi gündeme geldi. Peki, YKS başvuruları ne zaman bitecek? İşte, YKS 2020 başvuru ekranı son başvuru günüyle ilgili bilgiler.

Haberin Devamı

Üniversite sınavına giriş kapsamında uygulanacak olan YKS başvuru işlemleri, 2020 YKS başvuru kılavuzunda yer alan başvuru tarihleri kapsamında alınacak. TYT, AYT, YDT olmak üzere 3 oturum halinde yapılacak olan YKS'de başvurular, başvuru ücretlerinin belirlenen bankalara yatırılmasıyla tamamlanacak. ÖSYM YKS başvuru ekranı üzerinden online olarak adaylar başvurularını gerçekleştirecek. Peki, YKS başvuru süresi ne zaman bitecek? 2020 YKS başvurusu nasıl yapılır? İşte, 2020 YKS başvuruları hakkında bilgiler.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BİTECEK?

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, 20 Haziran'da Temel Yeterlilik Testi (TYT), 21 Haziran sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), öğleden sonra oturumunda ise Yabancı Dil Testi (YDT) uygulanacak. Sınav için başvurular, 6 Şubat-3 Mart tarihleri arasında yapılacak.

Haberin Devamı

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Adaylar başvurularını, elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" adresinden yapabilecek.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı ve eğitim bilgisi bulunan adaylar, T.C. Kimlik Numarası ve şifreleriyle ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminden (https://ais.osym.gov.tr) bireysel olarak başvuru yapabilirler. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adayların, ÖSYM Başvuru Merkezlerinin birinden başvuru yapmaları gerekiyor.

Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi edinmek isteyen adaylar, 2020-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Kılavuzuna ÖSYM'nin internet sitesinden erişebilecek.
Başvuru merkezlerinin adresleri, ÖSYM’nin //www.osym.gov.tr internet adresinde “2020-YKS: Kılavuz ve Başvuru Bilgileri” içinde yer alıyor.

YKS BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

YKS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

YKS başvuru ücreti bu yıl her bir sınav için 70 TL olacak. TYT ve AYT sınavına girmek isteyen öğrencilerin ödeyeceği başvuru ücreti 140 TL olarak hesaplara yatırılacak.

Sınav başvuru tarihini kaçıran öğrenciler için 18-19 Mart tarihindeki geç başvuru günü sınav ücretleri ise her bir sınav için 105 TL olacak.

Haberin Devamı

BAŞVURU ÜCRETİ HANGİ BANKALARA YATIRILACAK?

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç);

Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç);

Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç);

Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç);

Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç);

Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç);

Haberin Devamı

Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.);

BAKMADAN GEÇME!